покани

Начало | покани | Заповядайте на празника на олимпизма

Заповядайте на празника на олимпизма

| 2007-06-20

На 23 юни 2007 г. (събота), в пет града в България ще се проведе Празник на олимпизма като част от програмата на международния олимпийски ден. Инициативата се организира от Българския олимпийски комитет и Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. Генерален спонсор на събитието е Отдел “Спортен маркетинг” на комуникационната агенция Euro RSCG Sofia.

Празникът на олимпизма ще стартира в 10.00 ч. в 5 града едновременно – Пловдив, Варна, Шумен, Русе и Габрово. Участие в него ще вземат възпитаници на домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 12 до 14 години и от 14 до 16 години. Дисциплините, в които децата ще се състезават, са смесена щафета и масов старт. От 11.00 ч. ще бъде и официалното награждаване на победителите в двете дисциплини. Събитието ще се проведе на следните места по градове: Гребната база в Пловдив, Морската градина във Варна, Градската градина в Шумен, стадион “Дунав” в Русе и стадион “Христо Ботев” в Габрово. Основната цел на инициативата е да популяризира спорта и да приобщи децата в неравностойно положение към олимпийските идеи и ценности.

“За нас е чест да подкрепим тази благородна кауза и да сме част от Празника на олимпизма. Надявам се инициативата да се превърне в добра традиция и да радва все повече деца, лишени от родителски грижи”, каза Мартин Дановски, изпълнителен директор на агенцията – спонсор.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град