новини детски

Начало | новини детски | Започва вторият Национален конкурс „Ученици в действие“

Започва вторият Национален конкурс „Ученици в действие“

Аз детето | 2019-11-11

Започва вторият Национален конкурс „Ученици в действие“

Сдружение за споделено учене „ЕЛА“ организира за втора година Национален конкурс „Ученици в действие“. Конкурсът дава възможност на ученици от прогимназиален етап V – VII клас да осъществят проект за подобряване на средата или общностния дух в училище като се превърнат в „ученици в действие“. За целта трябва да намерят запалени възрастни, които искат да подкрепят тяхната идея. Може да осъществят всяка смела и оригинална идея стига да впрегнат хора извън училището да им помогнат и заедно да направят нещо ценно за своето училище.

За да участвате в конкурса можете да намерите дърводелци и дизайнери и заедно да превърнете неприветливо кътче от двора или коридора в място за четене и настолни игри. Може да потърсите организатори на събития и заедно да организирате ден на отворените врати за вашите баби и дядовци. Можете да намерите озеленители и заедно с тях да отгледате растения, които да засадите в училище. Може да се свържете със сладкари и да направите празник изненада за вашите учители. Можете да осъществите всяка ваша идея стига да намерите хора извън училището, които да ви помогнат да направите нещо хубаво.

Запишете се за участие като споделите вашата идея до 11 декември 2019 г. на e.rousseva@cie-bg.eu Документирайте с разкази и снимки какво се случва и пишете на имейла. Организирайте процеса така, че да реализирате вашата идея преди пролетната ваканция. По време на пролетната ваканция организаторите ще решат кои идеи са се случили в най-голяма пълнота и с ефект върху училището. Пет от осъществените проекти ще получат парична награда от по 1000 лв., с която ще можете да надградите започнатото. Бъдете смели и оригинални в идеите си, ангажирайте колкото можете повече възрастни извън училището и впрегнете целия им ентусиазъм и подкрепа. Стигнете докрай и не се отказвайте.

Могат да участват всички ученици от V, VI и VII клас като се сдружават помежду си по свое желание и съобразно инициативата, която са избрали и нейната цел. Необходимо е децата да имат подписани декларации за родителско съгласие, която можете да намерите на сайта на Сдружение за споделено учене „ЕЛА“.

Конкурсът е част от програмата „Училището има смисъл“ на Сдружение за споделено учене „ЕЛА“. Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата. Училищата, част от нея, канят професионалисти и организират посещения, по време на които в малки групи, учениците работят заедно с тандем учител-професионалист и намират конкретни решения на проблеми от живота, използвайки знанията си от училище. Всичко това прави децата по-любопитни, по-сплотени и по-ангажирани; учителите намират нови подходи към децата и ги опознават по-добре, а училището и общността повишават доверието си едни към други.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град