новини детски

Начало | новини детски | Записванията за забавния и образователен зооклуб „Ной“ на Софийския зоопарк започват

Записванията за забавния и образователен зооклуб „Ной“ на Софийския зоопарк започват

Аз детето | 2017-09-29

Записванията за забавния и образователен зооклуб „Ной“ на Софийския зоопарк започват

Зооклуб „Ной“ е създаден през 2000 година с цел да привлече ученици и студенти, които имат интерес към зоологията и към дейността на зоопарка. Дейностите на клуба включват лекции на екологични и природозащитни теми, изнасяни от членовете на екипа на центъра или от външни лектори, изследователи и биолози. Приятели на клуба са Българското дружество за защита на птиците, WWF България, Сдружение за дива природа Балкани, Групата за изследване и защита на прилепите и други природозащитни и научни организации, български учени и изследователи. Освен интересните мултимедийни презентации, членовете на клуба имат и практически занятия, като създаване на средово обогатяване за животни от зоопарка, грижи за животните от Екологичния център, изработване на хранилки и гнездилки за дивите птици, етологични наблюдения и други.

Всяка година през декември клубът традиционно организира коледно тържество в сградата на Екологичния център с кулинарен конкурс, награди и много празнично настроение. Сбирките на зооклуба се провеждат от началото на октомври до края на май всяка неделя (с изкл. на официалните празници и ваканциите) от 13:30 часа в сградата на Екологичния център.

Откриването на новата учебна година 2017/2018 за зооклуб „Ной“ ще е на 1 октомври 2017 г. от 13:30ч. в сградата на Екологичния център в Зоологическа градина – София. Тогава ще започне и записването на нови членове и подновяването на членството за тези, които вече са посещавали сбирките на клуба. Записването ще продължи до запълване на местата и ще се провежда по време на сбирките на Зооклуба, които са всяка неделя от 13:30.

Желаещите да се запишат да носят снимка за членската карта. Ако имате въпроси може да се обадите на тел. 0878 640 192 от понеделник до петък в работно време.

Програма на сбирките на Зооклуб „Ной“ за месец октомври 2017 г.

  • 1 октомври – Откриване на учебния сезон с въвеждаща презентация „Какво ново в Софийския зоопарк“ от Катерина Зарева-Симеонова, завеждащ Екологичния център;
  • 8 октомври – „Най-странните и непознати животни на планетата“ – презентация от Христина Тодорова-Филипова, еколог в Екологичния център. Предстои ви да се впуснете в пътешествие сред едни от най-чудатите животински видове, населяващи Земята. Ще останете изумени от техните странни имена, външен вид и характерни особености.
  • 15 октомври – „Орлите на България“ – презентация от Николай Петков, орнитолог от Българското дружество за защита на птиците, който в момента е експерт в проекта „Горите на орела“ и ще ви запознае с шест вида, които са във фокуса на този проект. Това са морският орел, скалният и малкият орел, орелът змияр, малкият креслив орел и величественият царски орел. Ще имате възможност да получите и интересни и красиви информационни материали, свързани с проекта, любезно предоставени от БДЗП.
  • 22 октомври – „Птиците на о-в Хелголанд“ – интересна презентация в която Мирослав Славчев – д-р по Зоология и херпетолог, ще ви покаже снимки от своето пътешествие до германския о-в Хелголанд в Северно море и ще разкаже за пернатите му обитатели.
  • 29 октомври „Хелоуин в зоопарка“ – по време на това забавно занятие ще издълбаете хелоуински тикви, които ще поставите в загражденията на различни животни от зоопарка като тематично средово обогатяване. Заповядайте маскирани в „страшни костюми“ за да се почерпите и забавлявате заедно с животните.

Снимка: Софийски зоопарк



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град