афиш

Начало | афиш | Занимателни забавления в почивните дни за деца и възрастни

Занимателни забавления в почивните дни за деца и възрастни

Аз детето | 2013-10-11

Занимателни забавления в почивните дни за деца и възрастни

Тази събота и неделя (12-ти и 13-ти октомври) ще бъде много богата на разнообразни забавления. Затова предупредете мама и татко, изберете си нещо и отивайте да се забавлявате.

12-ти октомври (събота)

За любителите на спорта в София ще се състои "Национална спортна панорама". Тя ще се проведе в Южния парк. Под мотото "Виж, опитай, избери!" водещи спортни организации ще представят богата палитра от спортове, развивани в България. Ще има по нещо за всеки.

За тези, които обичат знанията отново в София ще се състои интерактивната изложба "Да докоснем математиката". Изложбата търси нов подход към математиката, като я представя по сетивен начин, за да я направи по-разбираема. Всички експерименти се основават на игровия подход към математиката и са подходящи за деца и възрастни от 8 до 80 години. Посетителите имат възможност да нареждат пъзели, строят мостове, да наблюдават състезание между топчета и др. Партньор на Гьоте институт в реализирането на изложбата е първият в света математически музей за активно участие "Математикум" в град Гисен, Германия. Изложбата показва най-интересните експерименти от всичко 160 експоната в гисенския музей, където за 10 години е посетена от 1,5 милиона души.

Отново в София е организирана и "Хакидемия". Това е празник на забавната наука и изкуствата и се провежда от 10:30 до 14 ч. в Софийската Холистична Коуъркинг Компания.
По време на "Хакидемията" ще има много работилници, за деца между 7 и 15 години.

"Арт джунгла" за малки и големи отново в столицата ще насърчат желанието ви да направите нещо сами.  По време на двучасовите занимания ще създавате и рисувате макети, кукли, картини, животинки, динозаври, планети, маски, бижута и всякакви весели неща от глина, плат, папиемаше, мъниста, брокат, картони, кашони, боички, тел, пера и други интересни неща.
"Арт джунглата" се намира на адрес ул. "Цар Асен" № 87.

И за последен ще спонем София и организираната "Забавна утрин с Фют" от 11 до 12 ч. в книжарницата на издателство "Фют" на ул."Атанас Узунов" 38 в кв."Редута". Входът е свободен и ще има много изненади: занимателни задачи, рисуване, слушане на приказки, викторина с гатанки и др.

Но ако си мислите, че занимания има само в София – грешите.
В Кюстендил над 300 участници ще се включат в "Танцова феерия под Хисарлъка-2013", по време на която ще бъдат представени спортни танци, хип-хоп, брейк, бели денс, характерни танци и мажоретни състави. Откриването е на 12 октомври от 13.00 ч. в читалище "Братство".

13-ти октомври (неделя)

Неделна арт сутрин за деца започва в 11 ч. в Мол България в София.
Театър "Дани и Деси" ще представи любимата приказка на малки и големи "Палечка" по Ханс Кристиян Андерсен.
От 13 ч. Дани Годинова ще помогне на децата да измайсторят най-интересния герой от приказката. Спектакълът и творческото ателие са със свободен вход за малки и големи.

Поредната история за Мечо Пух и неговите верни приятели ви очаква на сцената на "Къщата за четящи хлапета" в София.
Как малкото мече ще се справи с новото горско премеждие, ще научите от разказа на младите актриси Жени и Елица. Началният час е 17:30 ч.
За записвания mail@prikazkabezkrai.com.

Креативна работилница за деца се организира в спортна зала The Hall на бул."Александър Малинов" 51 в Младост 3.
Заниманията се провеждат в събота и неделя от 14 ч. до 15.30 ч. Цената за участие е 8 лв.

Игри и забавления с Пипи Дългото чорапче – всяка неделя от 11 ч. в работилничка "Сръчковци" в Сити Център София. Там Пипи ще забавлява децата от всички възрасти абсолютно безплатно.

Ден на плодородието се провежда в квартал Средна кула в Русе.
Празникът ще започне в 13 часа, на площада пред читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1924 г.". Най-добрите земеделски производители ще получат грамоти. За повече настроение е предвидена музикална програма, томбола и традиционната за празника боб чорба.
 Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град