покани

Начало | покани | Заедно с жителите на Пловдив, известни музиканти и спортисти ще живеят активно и ще се забавляват на 18-ти септември

Заедно с жителите на Пловдив, известни музиканти и спортисти ще живеят активно и ще се забавляват на 18-ти септември

Аз детето | 2016-09-17

Заедно с жителите на Пловдив, известни музиканти и спортисти ще живеят активно и ще се забавляват на 18-ти септември

Неделята на 18 септември 2016 г. в Пловдив ще бъде посветена на активния начин на живот и балансираното хранене. Точно в 10:30 часа на площад „Централен“ в града под тепетата ще стартира първото издание за града на инициативата „Живей активно“! Кампанията се организира от „Нестле България“, с подкрепата на Община Пловдив и Министерството на младежта и спорта. Всички жители и гости на града от всички възрасти, са добре дошли, за да се срещнат със звездите и да прекарат един активен и балансиран ден на открито.

Първото пловдивско издание на инициативата ще бъде официално открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на Пловдив Иван Тотев, Нели Ангелова, мениджър „Корпоративни връзки“ в „Нестле България“, президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов, Илиана Раева, Тереза Маринова, Асен Златев, Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Сийка Келбечева, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц, заедно с хиляди граждани и гости на града. Всяка година кампанията обединява легендарни спортисти, любими музикални изпълнители и различни обществени личности в една обща кауза за поощряване на хората към балансирано хранене и активен начин на живот.

Разнообразни спортни дисциплини, заедно с активности за стопани на домашни любимци и любители-кулинари ще бъдат включени в програмата на най-мащабната кампания за здравословен начин на живот и балансирано хранене. 5 локации, разположени из целия град, ще предложат разнообразни приключения за всички любители на спорта. Местата са площад „Централен“, в Цар Симеоновата градина, парк „Лаута“ и на Гребната база.

От площада пред Община Пловдив Йордан Йовчев ще поведе на пешеходен поход събралите се любители на ходенето. От арката при „Пеещите фонтани“ ще тръгнат ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, а от Народната библиотека „Иван Вазов“ ще тръгнат колоездачи, начело с Тити Папазов. Всички те ще се съберат на площад „Централен“, за да дадат официален старт на кампанията, заедно с високопоставените гости, легендарните звезди, пловдивчани и гости на града. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.

В 9:00 ч. на официалната трибуна на стадион Пловдив ще бъде даден старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ в 11:00 треньорът Асен Аролски и рапърът Играта ще правят демонстрации и ще дават професионални съвети за отглеждането на домашни любимци.

В 13.30 ч. специално за пловдивчани ще се изиграе волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот. В мача ще се включат волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов, които ще сформират своите звездни отбори и ще приканят хиляди граждани да застанат рамо до рамо с тях и да станат посланици на активния начин на живот.

Грандиозният финал на инициативата е гарантиран от звездния концерт, който ще озвучи площад „Централен“ в Пловдив с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц. Концертът започва точно в 18:00 ч. Петима късметлии, които се регистрират за участие в голямата томбола ще спечелят и уникалната привилегия да се срещнат ексклузивно в бекстейджа с любимите си изпълнители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град