сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Забавно бухалче-полилей

Забавно бухалче-полилей

Аз детето | 2014-01-17

Забавно бухалче-полилей

Омръзнал ли ви е старият полилей в стаята, или пък никога не ви е харесвал изобщо? Ако отговорът е "да" сега ще ви покажем как да си направите красив и оригинален полилей-бухалче.

За него ще ви трябват:
голям хартиен фенер – продават ги в почти всеки по-голям магазин, като в случая ние имаме розов, но ако не обичате розово има и други цветове
лепило
ножица
две копчета
химикалка, която пише блестящо
гланцово блокче

Начин на изработка:
1. Изрежете от жълтата гланцова хартия едно триъгълниче за човка на бухала и два крака, като на картинката. Те се правят много лесно. Първо изрязвате два триъгълника, след това от средата на двата триъгълника изрязвате две ленти и краката са готови.
2. От бялата гланцова хартия изрежете два големи кръга за очите.
3. От друг цвят, който ви харесва изрежете крилата. А можете и за да е по-шарено и весело да изрежете крилата от бял лист хартия, който след това да нарисувате по ваше желание с различни цветове и фигури.
4. Разтворете хартиения фенер, така че да стане като топка. След това залепете двата големи бели кръга върху фенера. По средата на кръговете залепете двете копчета и ето, че очите са готови.
5. Точно по средата под тях залетете триъгълничето-човка.
6. От двете страни залепете крилата, но само за гортата им част, а отдолу – краката.
7. С блестяща химикалка нарисувайте детайли на бухлчето, като малко блетяща перушинка по корема и вашият полилей е готов.
8. Помолете някои възрастен да закачи закрепи полинея на тавана, като вкара вътре във фенера крушката и е всичко е готово.
Можете с гордост да показвате новия си полилей-бухал направен от вас самите.

Направете си още:
Паяк от боклуци
Рибки в банята
Къщичка за птици
Украса за прозорци



Коментари
1 коментар

Диди , ,

Публикувано на 18.01.2014

Интересна идея! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град