новини детски

Начало | новини детски | Забавната игра „Прочети! Отговори!“ продължава и през септември

Забавната игра „Прочети! Отговори!“ продължава и през септември

Аз детето | 2012-09-05

Забавната игра „Прочети! Отговори!“ продължава и през септември

Играта, която показа, че четенето може да бъде много забавно продължава! За началото на учебната година и септемврийското издание на „Прочети! Отговори!“, организаторите от издателство „Фют“ и сайтът „Детски книги“ са избрали книгата на месеца да е „Тайната на малкия залив“ на Лорън Сейнт Джон.

В книгата се разказва за Лора, която живее в дом за деца до деня, в който се появява вуйчо й – нейният единствен жив роднина. Тя заминава да живее при него в тайнствена къща на брега на океана. В новия й дом обаче всичко е изпълнено с мистерии и нищо не е такова, каквото изглежда.

Един ден Лора намира писмо в бутилка, в което пише „Мога ли да ти се доверя?“. Кой е анонимният автор на писмото? Може би е в беда и се нуждае от помощ? Лора е обсебена от тази загадка и решава на всяка цена да разкрие отговорите. Тя дори не подозира пред колко опасно изпитание се изправя…

Ако искате да участвате в играта... вече си знаете... прочетете книгата, отговорете на въпросите и изпратете отговорите си на имейл izdatelstvo@fiut.bg до 30-ти септември 2012 година. Не забравяйте да посочите и име, възраст, адрес и телефон за връзка. Ако отговорите ви са верни ще получите грамота за участие и ще участвате в томболата за 5 страхотни награди.

Освен това, както и през миналия месец, сайтът „Детски книги“ ви дава шанс да спечелите още една награда – книгата на месец октомври! Трябва само да пишете на имейл igra@detskiknigi.com кой е любимият ви герой или героиня от книгата „Тайната на малкия залив и защо“. Пишете до 30-ти септември. И помнете – участвайте и в двете игри – изпратете два имейла и ще имате двоен шанс за награда!

А сега и въпросите.
1. Каква мечтае да стане Лора като порасне?
а. пилот
б. писател
в. детектив

2. Къде живее Лора преди да се премести при чичо си?
а. в дворец
б. в каравана
в. в дом за деца „Горски поляни“

3. Какво работи Тарик, приятелят на Лора?
а. дресира делфини
б. шие гоблени
в. подрежда цветя

4. Кое място е забранено за децата от малкото градче Сейнт Айвс?
а. магазинът „Северна звезда“
б. „Заливът на мъртвеца“
в. улица „Океански изглед“

5. Каква порода е кучето на Лора – Скай?
а. сетер
б. далматинец
в. хъски

Жребият ще бъде изтеглен на 1-ви октомври 2012 година. Можете да проверите дали печелите на www.fiut.bg и www.detskiknigi.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град