покани

Начало | покани | За всички деца от Монтана: „Забавно лято в библиотеката“ предлага много интересни работилнички и други изненади

За всички деца от Монтана: „Забавно лято в библиотеката“ предлага много интересни работилнички и други изненади

Аз детето | 2017-06-15

За всички деца от Монтана: „Забавно лято в библиотеката“ предлага много интересни работилнички и други изненади

За трета поредна година стартира лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека „Гео Милев“ – гр. Монтана, протичаща под надслов „Забавно лято в библиотеката“. Децата изработиха пеперуди и листа с техника оригами, на които написаха своите желания и послания. Те украсиха „Дървото на приятелството“, символизиращо началото на едно незабравимо лято, изпълнено с много игри, усмивки и щастливи мигове с нови приятели. Под формата на игра с въпроси, сръчните детски ръчички оцветиха букви и оформиха надпис-послание „Здравей, забавно лято в библиотека „Гео Милев“ 2017“. Специална изненада за малчуганите бяха Мини и Мики Маус. Любимите детски герои им помогнаха да поставят своите пеперуди с послания в капан за сънища, който полетя в небето, с помощта на хелиеви балони.

Лятната програма за деца включва артработилници, които ще бъдат провеждани всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч. до 11:30 ч. Всяка сряда от 10:00 ч. до 11:30 ч. децата ще се докоснат до необятния свят на знанието чрез много ролеви игри и прожекции на детски филми. „Програмата цели да развие креативното мислене на децата чрез творчески процес и ролеви игри, и същевременно да разберат как геометрията може да бъде красива, аритметиката да бъде забавна, часовникът да „оживее“, четенето да бъде интересно, а детето може да пътешества по целия свят, дори и от масичката в Детския отдел. Защото всички научни дисциплини, поднесени по интересен и забавен начин, могат да накарат едно дете да ги обикне“ сподели Мирелла Младенова – завеждащ Детския отдел при Регионална библиотека „Гео Милев“ – гр. Монтана.

Източник на информацията: montana-dnes.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град