спорт

Начало | спорт | За седма поредна година програмата „Тенисът – спорт за всички“ осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

За седма поредна година програмата „Тенисът – спорт за всички“ осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

Аз детето | 2021-04-22

За седма поредна година програмата „Тенисът – спорт за всички“ осигурява безплатен тенис за деца от 6 до 12 години

Програмата на Българската федерация по тенис „Тенисът – спорт за всички“ се осигурява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и ще осигури за седма поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 36 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати от 15 май, за да приемат за обучение деца на възраст между 6 и 12 години.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са не по-малко от един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис ще осигури цялата необходима екипировка и пособия за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата са предвидени 12 регионални първенства до 8, 10 и 12-годишна възраст. Преди тях ще се проведат и лагери на децата във възрастовите групи до 10 и до 12 години.

Предвиден е и Ден на отворените врати във всички тенис клубове – участници в програмата. Най-добре представилите се деца в регионалните първенства ще участват на три международни турнири и лагери, организирани от БФТ преди тях.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени в Програмата през 2021 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми – „Тенисът – Спорт за всички“ – същност.

Kids photo created by freepik - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град