За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | За по-лесно обучение у дома: безплатни видеоуроци и електронни учебници

За по-лесно обучение у дома: безплатни видеоуроци и електронни учебници

Аз детето | 2020-11-26

За по-лесно обучение у дома: безплатни видеоуроци и електронни учебници

Всички ученици от 1 до 12 клас, които се обучават дистанционно, ще получат безплатен достъп до електронни учебници и образователни ресурси – видео уроци, тестове и упражнения, съобщиха от издателство „Просвета“. Възможността е за всички училища, без значение учебниците на кои издателства ползват. Достатъчно е директорът да подаде заявка през сайта на издателството и ще получи необходимия му двуседмичен безвъзмезден достъп – колкото обикновено продължава ученето извън класните стаи.

„За определен период отваряме цялата платформа е-Просвета, която е за електронно обучение. Тя съдържа не само електронни учебници от I до XII клас по всички предмети, а съдържа и видеоуроци. Тези видеоуроци заснехме пролетта, когато бяха затворени училищата заради COVID-19 и бяха излъчени по БНТ и по Bulgaria on Air. Това са видеоуроци, които помагат на децата, когато са си вкъщи, както и много други ресурси – видеа, филми, 3D и т. н.“, казва Никола Кицевски от издателството.

Съдържанието на платформата е създадено по учебните програми на Министерството на образованието и науката и е подходящо за учещите по учебниците от всички издателства. Електронното училище на България е-просвета е интерактивна образователна платформа, специално създадена за учениците и учителите. Електронните учебници по всички предмети и познавателните книжки в нея са по програмите на МОН. Тя съдържа стотици видеоуроци и кратки е-уроци, изцяло съобразени с особеностите на дигиталните технологии, които успяват да поддържат вниманието на учениците със синтезирана и същевременно увлекателно поднесена информация.

Образователната платформа e-prosveta.bg е изцяло онлайн решение и предлага съдържание като видеоуроци, интерактивни учебници, над 35 000 интерактивни материала и теста, задачи, упражнения, 3D визуализации, видеофилма, 360 градуса VR панорамни снимки и др. Ресурсите в платформата се обогатяват непрекъснато. Абонамент за е-просвета може да се активира на e-prosveta.bg или на A1.bg. При поръчка на услугата се добавят данните на банкова карта, с която ще се извършва плащането на абонамента, ако бъде продължен след изтичането на безплатния тестови период. Клиентите на e-prosveta.bg, които в момента ползват безплатен тестови период, автоматично ще получат допълнителни 30 дни, през които ще могат да продължат да ползват платформата без да дължат заплащане. Специалните условия с безплатен тестови период от 30 дни са достъпни за всички абонаменти за е-просвета и се предлагат до 31 декември.



Коментари
3 коментара

Андриана , 17 г.,

Публикувано на 11.12.2022

много харесвам тези учебници

Севда Йорданова , 12год г.,

Публикувано на 08.01.2023

искам учебници да гледам *

Марая Георгиева, 13 г.,

Публикувано на 17.03.2023

Много сте яки
От редакцията: Много благодарим! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град