новини детски

Начало | новини детски | За първи път във Варна: маратон за кучета и техните стопани

За първи път във Варна: маратон за кучета и техните стопани

Аз детето | 2017-07-13

За първи път във Варна: маратон за кучета и техните стопани

На 16 юли в морската столица ще се проведе първият маратон за кучета и техните стопани. Състезанието се организира от PURINA® България със съдействието на Община Варна. Събитието е част от активностите, посветени на домашните любимци, в рамките на най-мащабната инициатива на Нестле България за активен начин на живот и балансирано хранене – Живей активно!

Официалният старт на маратона ще бъде даден в 10:00 ч. на Пантеона в Морската градина. Участниците ще преминат по трасето от 1 км през алеите на парка, предвождани от хип-хоп изпълнителя Играта. Целта на надпреварата е да предизвика стопаните да бъдат активни заедно със своя домашен любимец и да споделят положителната енергия от активния начин на живот, за да изградят здрава и пълноценна връзка помежду си. След като софийското издание на маратона предизвика огромен интерес и въпреки лошото време над 100 кучета участваха, във Варна се очаква още по-голям брой състезатели. Допускат се маратонци от всички породи и на всяка възраст. Единственото условие е наличието на желание и добро настроение.

За всички състезатели са подготвени много подаръци и лакомства. Участниците ще бъдат оценявани по няколко критерия, съобразени със спецификите на различните породи. Професионалният треньор на кучета Асен Аролски ще подбере победителите според физическата им подготовка, демонстрираното добро поведение и взаимно доверие между стопанин и куче.

Финалът е на площадката за кучета в Морската градина, където от 10:30 до 13:00 ч. кучетата ще влязат в клас и ще научат първите си уроци в „ProPlan® Училище за кучета“. Предвидени са и множество демонстрации и игри за всички четириноги приятели.

Активностите, насочени към домашните любимци, се провеждат като част от множеството предизвикателства, които „Живей активно!“ отправя към варненци под мотото „Зареди се с енергия“. Всеки посетител ще може да открие най-подходящия за него начин да сподели положителната емоция от движението – чрез игри с домашния любимец, чрез спорт или разходка, споделена със семейството, или чрез хубава българска музика. Под общото послание на инициативата на 16 юли Морската градина ще се превърне в арена на отборни и индивидуални спортни състезания, а след дългия ден, любителите на балансираното хранене и активния начин на живот ще вдигнат адреналина с грандиозния концерт на голямата поляна в Южния парк.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град