малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълков сок с коледен привкус

Ябълков сок с коледен привкус

Аз детето | 2020-12-21

Ябълков сок с коледен привкус

Обичате ли ябълков сок? Той е изключително полезен и също толкова вкусен. Сигурно не помните, но затова първото различно нещо от вода, което майките дават на бебетата си е ябълков сок, а пък много хора обичат миризмата на ябълки и канела. Тя придава усещане за дом, уют и за Коледа. Носи усещане за приятна зимна вечер, в която снегът вали красиво, а вие сте вкъщи със семейството и се смеете на стари и забавни семейни случки или нещо друго. Придава един интересен коледен дух. Ако не вярвате, то опитайте нашата рецепта, много е лесна и проста, но пък накрая вкусът ѝ е просто великолепен.

За нея ще ви трябват:
1 литър ябълков сок
няколко парчета портокалова кора
няколко пръчици канела
4 супени лъжици мед

Как се прави:

Всъщност е много, много лесно. Включвате котлона на печката, разбира се много внимателно, изсипвате ябълковия сок в тенджерка и добавяте всички останали продукти. Разбърквате и оставяте сока да се затопли за около 10 минути. След това изключвате котлона и го оставяте да преседи така поне още половин час. Това е всичко.

След това сипвате на всеки в чаша, като можете да оставите канелата и портокала или да ги махнете, те така или иначе вече са „излели“ всичките си вкусове и аромати в сока. Можете да го пиете студен или леко да го затоплите. Всякак е прекрасен и ароматен, още по-добре си върви с джинджифилови сладки!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град