новини детски

Начало | новини детски | Второкласници от 105 СОУ „Атанас Далчев“ в София създадоха първата си книга – Нашият втори дом“.

Второкласници от 105 СОУ „Атанас Далчев“ в София създадоха първата си книга – Нашият втори дом“.

Аз детето | 2012-05-30

Второкласници от 105 СОУ „Атанас Далчев“ в София създадоха първата си книга – Нашият втори дом“.

Учениците от II-а клас на столичното 105 СОУ „Атанас Далчев“ създадоха своята първа книга – „Нашият втори дом“. Книгата, посветена на училището, второкласниците ще представят на своите родители и приятели на тържеството за завършване на учебната година.

Учениците подготвиха книгата, посветена на 75-годишния юбилей на своето училище, работейки в екипи. Събраха информацията с помощта на своите родители. В часовете по СИП „От перо до корица“ я обсъдиха и редактираха.

Книгата включва проучване за това как са се образовали през вековете хората в България. Децата проучиха историята на 105 СОУ, патроните на школото през годините, кои по-известни личности са учили в него. Интервюираха дългогодишни учители в училището.

Децата анкетираха своите родители, за да разберат защо са избрали за тях това училище, по какво се различава обучението по тяхно време и днес.

Интересни са резултатите от изследването за това какви са причините второкласниците да харесват своето училище.

Съучениците проведоха помежду си осем конкурса за рисунки и пет за съчинения на тема „Училището в моя живот“, „Най-хубавото нещо, което ми се е случило досега в училище“, „Ако бях учител“, Как би изглеждал светът без книги“, „Училището след 100 години“. С гласуване избраха най-добрите творби, които намериха място на страниците на книгата.

Децата колективно написаха приказка и стихотворение, посветени на училището. „В процеса на подготовката на книгата второкласниците работиха по групи, учиха се на екипна работа, мотивираха се за творчество, приучваха се да стигат до единно мнение чрез гласуване. Занимаваха се с голямо желание и ентусиазъм и сега са горди от резултата. С работата постепенно се засилваше и интересът им към учението.“, споделя класният ръководител на децата II-а клас Румяна Тунева.

Книгата „Нашият втори дом“ ще бъде представена пред родители и гости на 31.05. 2012 г. от 08.30 ч. в 105 СОУ „Атанас Далчев“, кв. Дианабад, гр. София.



Коментари
2 коментара

Габриела Кунчева, 13 г.,

Публикувано на 03.06.2012

Браво на тези деца.Нашата държава се нуждае от такива таланти.Както се казва "ДЕЦАТА СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ" а тези деца със сигурност ще са бъдеще и за себе си -и за държавата.

Розалина Филипова, 18 г.,

Публикувано на 11.09.2012

на мен много ми хареса песента Аз детето . даже мисля че тези деца 1 ден няма да пеят на тази малка сцена а пред милион зрители!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град