новини детски

Начало | новини детски | Всяко дете може да кандидатства за „Награди за успелите деца на България“

Всяко дете може да кандидатства за „Награди за успелите деца на България“

Аз детето | 2017-01-09

Всяко дете може да кандидатства за „Награди за успелите деца на България“

Фондация „Димитър Бербатов“ реализира за девети пореден път своя годишен проект „Награди за успелите деца на България“. Областите, в които отличени през 2016 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са изкуства, наука и спорт. Всяко българско дете – ученик от I до XII клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници с постиженията си от XII клас през 2016 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения – най-силните за него през годината.

Кампанията традиционно предвижда и номинации в категория Благотворителност. Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Тази година той е с обновен дизайн и функционалност – подарък за талантливите българчета. Срокът за регистриране на номинации е до 10 февруари 2017 г.

Фондация „Димитър Бербатов“ вече е широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране. „Деветото издание на „Успелите деца“ е най-специалното, като важна кръгла годишнина“ – шегува се знаменитата ни футболна деветка Димитър Бербатов. И продължава напълно сериозно: „Когато създадохме този проект още в първата година на съществуването ни като фондация, той беше първият по рода си в България. Дотогава никой не беше връчвал награди на изявените деца за цялостното им представяне през годината. Дори срещахме неразбиране. Сега виждам, че започнаха да ни повтарят и други фондации... Като цяло тази група деца вече получава малко повече внимание. Лаская се да мисля, че ние като фондация имаме своята заслуга за това. Но смятам, че все още всички в България сме длъжници на младите си таланти. Очаквам обичайно силна кампания – ти можеш да си един от нас!“ – отново призова успелите да спечелят награди българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

От първата кампания досега са постъпили над 25 000 номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и деца от БУЧ в Англия, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай и други краища на света.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град