новини детски

Начало | новини детски | Вкусно пътешествие в търсене на „Откъде идва храната“

Вкусно пътешествие в търсене на „Откъде идва храната“

Аз детето | 2017-07-06

Вкусно пътешествие в търсене на „Откъде идва храната“

„Софтпрес“, издателството с книги за цялото семейство, кани малки и големи на вкусно пътешествие в света на храната. Ще ви придружават Люба и Знайко – очарователните малки герои на енциклопедичната поредица „Любознайко“. В първото заглавие от поредицата те ще ви покажат „Откъде идва храната“!

Люба и Знайко са най-добрите помощници на всеки родител. Тя е вечно усмихната и непрекъснато има въпроси. (Може би затова леко прилича на въпросителен.) Обича да отглежда зеленчуци, да прави палачинки и да ги хапва с мед. В „Откъде идва храната“ Люба разказва за картофите, показва как растат ягодите и откъде идва захарта. За Знайко знанията никога не са достатъчни. Той винаги се радва да научи нещо ново и възкликва „ДА!“ с удивлението на истински удивителен. В „Откъде идва храната“ се разхожда до нивата, за да провери зърното за хляба, мие прясна салата и се перчи със специална шапка за вадене на мед.

Откъде идва храната“ е първата стъпка в амбициозен проект за създаване на съвременна мултитематична енциклопедична поредица, подходяща за онази възраст, в която любопитството и откривателството се превръщат в любознание.

Енциклопедичната поредица „Любознайко“ е изцяло български продукт – концепцията за изданието е разработена от Виктория Иванова – автор, преводач и редактор с дългогодишен опит и майка с не толкова дългогодишен опит. Илюстрациите са на обичаната художничка Стелияна Донева, работила по „Азбучни гатанки“, „Аз уча английски“ и „Приказна съкровищница“, а буквите са от шрифтовото семейство Adys, разработено от Кристина Костова с цел улесняване на читатели с лека до средна степен на дислексия.

Повече информация за книжката можете да научите от самата ѝ авторка във видеото на Bulgaria ON AIR!


 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град