новини детски

Начало | новини детски | Вижте планетата Марс отблизо с първата в България интерактивна изложба

Вижте планетата Марс отблизо с първата в България интерактивна изложба

Аз детето | 2016-11-21

Вижте планетата Марс отблизо с първата в България интерактивна изложба

В продължение на 2 седмици (до 2 декември 2016 г.) изложбата ще отведе посетителите на милиони километри от Земята, като им представи интересни факти, експонати и преживявания, свързани с Червената планета. Сред уникалните експонати са българската разработка на космическата апаратура „Люлин-МО“ за измерване на параметрите на йонизиращата космическа радиация по пътя до Марс и мостри на български лиофилизирани (космически) храни, предоставени от Института за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките (БАН).

Интерактивната изложба е част от глобалния проект на National Geographic, който включва телевизионната поредица „МАРС“, ексклузивно съдържание за Марс в ноемврийските издания на списанията National Geographic и National Geographic Kids, работилници за деца в детски научен център „Музейко“.

Пътуващата изложба на National Geographic Museum – „МАРС отблизо“ предлага любопитни и малко известни факти за Червената планета. Посетителите ще могат да разберат докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс и да усетят как биха се чувствали, когато кацнат там.

Всяка неделя от 20:55 ч. можете да гледате нов епизод на телевизионната поредица „МАРС“. Мащабната продукция съчетава елементи на игрално футуристично кино и документалистика под формата на интервюта с най-големите умове на съвременната наука. Те ще разкрият на зрителите как напредва развитието на космическите технологии, които ще позволят реализирането на първата успешна мисия до Марс през 2033 г.

Изложбата ще остане на разположение на всички, които искат да научат повече за това докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс до 2 декември в Paradise Center (бул. „Черни връх“ 100, етаж +1).



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град