Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Вижте „Момчето, което обичаше Луната“ – един от най-красивите късометражни филми на Дисни

Вижте „Момчето, което обичаше Луната“ – един от най-красивите късометражни филми на Дисни

Аз детето | 2018-02-06

Вижте „Момчето, което обичаше Луната“ – един от най-красивите късометражни филми на Дисни

Харесвате ли късометражните филми? Знаете ли какво е късометражен филм? Както сигурно се досещате от името това е филм, който обаче е с доста по-малка продължителност от тези, които обикновено гледаме. Много хора подценяват тези произведения на изкуството, а не би трябвало. Често те са съвсем кратки и по-скоро приличат на трейлъри на някоя голяма и много скъпа продукция, но са просто вълшебни! От всеки кадър, от всяка секунда се вижда с какво желание и старание са били направени, а да не говорим колко оригинални истории съдържат. Такива истории няма да видите в скъпите холивудски продукции, които несъмнено няма да спрем да гледаме с удоволствие, но винаги да оставаме с чувството, че нещо леко не им достига, за да бъдат идеални. От друга страна късометражните филми са си просто идеални: интересна и оригинална история, интересен начин на разказване на тази история, всичко е просто толкова прекрасно!

Имаме и едно идеално доказателство за вас! Това доказателство носи заглавието „Момчето, което обичаше Луната“ и е определено за един от най-красивите семейни късометражни филми на Walt Disney Theater, а също и е носител на множество международни награди. Негов режисьор и създател е Рино Алаймо. Той разказва историята на едно малко момче, пленено от светлината на Луната, което преминава през различни препятствия, за да спечели любовта ѝ.

Насладете се на впечатляващата анимация на Рино Алаймо, на завладяващата музика на Stefano Barone и на омагьосващия глас на Timothy Block, както и на невероятните кадри в топли кафяви и златисти нюанси, които ще ви пленят и дори няма да повярвате ако ви кажем, че цялата тази фантазия е създадена с кафе!

Историята в „Момчето, което обичаше Луната“ е метафора и за живота на самия Рино Алаймо. Както своя герой, така и той е мечтател, който никога не се отказва, независимо от препятствията по пътя му. Когато завършва книгата, той не е подозирал, че тя ще придобие толкова голяма популярност извън границите на Италия. Приказката е преведена на повече от 7 езика. Тя се изучава и от студентите в Националния университет на Тайван като пример за богат набор от метафори и други художествени изразни средства. Насладете се!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град