новини детски

Начало | новини детски | Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване развитието на деца през играта

Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване развитието на деца през играта

Аз детето | 2017-10-24

Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване развитието на деца през играта

Над 158 000 лв. събра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2017. Цялата сума ще бъде инвестирана в реализирането на иновативна програма „Аз играя и мечтая“, която има за цел да насърчи развитието на 720 деца на възраст от 0 до 7 години през играта, както и да заздрави връзката между децата и грижещите се за тях възрастни.

„Тази година е особено важна за развитието на организацията, защото стъпвайки на изминалите 25 години, ние вече имаме мечти за следващите 25. Мечтаем, защото виждаме смисъл да ни има. Радвам се, че и вие виждате смисъл фондация „За нашите деца“ да остане професионална, прозрачна и високоефективна организация, която да дава шанс за развитие на българските деца и възможност на техните родители да бъдат успешни в нелеката задача на родителството.

Навярно знаете, че близо 47% от децата в България живеят в риск от бедност и социална изолация. Децата, които все още са в институция нямат тази силна връзка, която имат моите две деца, защото имат родители. Има деца лишени от родителска грижа, които имат спешна нужда от игра и стимулация. Има много бедни семейства, за които играта и привързаността са на втори план, след оцеляването. Тук, в тази зала сме хората, които могат да променят това. Подкрепете ни, за да видим България като едно прекрасно място за нашите деца. И не забравяйте, играта не е привилегия, тя е право на всяко дете,“ призова в изявлението си изп. директор на фондацията Иванка Шалапатова.

„Вие от фондация „За нашите деца“ сте създатели. Създатели на един по-добър живот за всички деца в нужда. Днес аз стоя редом тук с всички вас, защото вие спасявате, предпазвате тези деца, вие отворихте домовете си за тях, бяхте откровени с тях, човечни, разбиращи. Помогнахте им да проходят, а сега ги виждате как тичат. Разказвахте им приказки за лека нощ и сега сте техният герой. Мотивирахте ги, научихте ги, че достойнството е изконно право на човека. Повярвахте в тях. Дадохте им криле, за да полетят сигурни и силни. А сега... сега им помогнете да играят.! Да играят много!“, сподели в изявлението си Н. Пр. Ставрос Августидис, посланик на Република Кипър в България и дипломатически партньор на тазгодишната Вечер на добродетелите.

Над 400 гости на Вечер на добродетелите 2017 подкрепиха каузата за развитие на децата в ранна детска възраст, сред тях бяха зам. кметът на Столична община Дончо Барбалов и кметът на община Пловдив – Иван Тотев, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, посланиците на Индонезия, Бразилия, Азербайджан, дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията.

Водещи на събитието бяха магнетичната актриса Елена Петрова и колоритният Кирил Ефремов.

В артпрограмата на събитието участваха световноизвестни български артисти и музиканти. Марио Хосен, или „българският Паганини“, разказа приказка на публиката, съпроводен от звуците, изливащи се от цигулката му, а илюзионистът Валери Иванов – Жокера пренесе всички в света на магията. Изпълнението на Миро отнесе гостите отвъд върха на планината, а музикантът Калин Вельов и група Funky Miracle ги върнаха обратно след като въвлякоха цялата зала в главната роля на музикални звезди и заедно запяха детската песничка „Тече, всичко тече“.

В подкрепа на програмата „Аз играя и мечтая“, която ще реализира фондацията през следващата година, гостите наддаваха на благотворителен търг, на който под вещото ръководство на Игор Марковски бяха разиграни над 30 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията. Най-много средства бяха дарени за картината „Петолевка от Иван Милев“ на Хубен Черкелов, която спечели сумата от 10 000 лв.

Над 620 000 лв. бяха набрани в предходните 7 издания на Вечер на добродетелите, инвестирани в каузите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град