афиш

Начало | афиш | Весел куклен театър с вход свободен през май

Весел куклен театър с вход свободен през май

Аз детето | 2015-04-29

Весел куклен театър с вход свободен през май

Весел куклен театър за деца през усмихнатия месец май с вход свододен е специален подарък за малчуганите от „България МОЛ“. Всички постановки се играят на ниво +1 с начален час – 11 ч.

Програма:
2-ри май – „Кучето, което не може да лае“ – театър „Илкова“.

Това е историята на едно куче, което не знаеше да ...лае. „Куче, пък не може да лае!”, учудено ще кажете вие. „Да се научи, пък тогава ще видим!”, казват животните и го изхвърлят от къщата. Какво ще се случи с бедното животинче, кои са неговите приятели, които ще му помогнат да научи „своя език” и през какви препятствия ще премине то? Разбира се накрая малкото кученце ще се научи не само да лае, но и ще открие истини за важните неща от живота.

3-ти май – „Рисувани приказки с бате Ицо“ – моноспектакъл на Христо Колев.
"Аз сам избирам приказките си, защото ги рисувам и трябва да подбера такива, които са подходящи за визуализация. Това е много тънък момент, защото има прекрасни приказки, които така изобилстват на ситуации, че ще ми трябва един месец, за да ги нарисувам. Ще дам като пример някои приказки на Андерсен или пък на Ангел Каралийчев - изключителни като слово, но няма как да ги нарисуваш или разкажеш простичко. Това са приказки, които е хубаво да си ги прочетеш сам, няма друго средство - театър, кино, телевизия или анимация, освен въображението, за да им се насладиш", казва Христо Колев.

9-ти май – „Мики Маус по следите на изчезналото съкровище“ – театър „Ирис Даймънд“.

10-ти май – „Давай, Диего, давай!“ – театър „Ирис Даймънд“.

16-ти май – „Маша и мечокът“ – театър „Ариел“.

17-ти май – „Вълнена приказка“ – театър „Илкова“.

23-ти май – „Омагьосната гора“ – театър „Абсурд“.
“- Ти вярваш ли в приказки ?
- А ти вярваш ли в тях ?
- А вие вярвате ли в приказките ?”
В една много далечна и вечно студена гора живеят три таласъмчета – малко наивни и мно-о-о-ого добри. Един ден, играейки си..., те намират безпомощна лястовичка, която се опитва да им разкаже за пролетта – за тази пролет, която преобразява света. Решени да ѝ помогнат и да намерят начин пролетта да дойде и в тази гора, те се сблъскват с множество перипетии. Каква ли е причината за вечната зима, ще успеят ли да се справят, кой ще им попречи..., а кой ли ще им помогне?!
„Омагьосаната гора” е представление, изпълнено с множество неочаквани ситуации, които неусетно ни пренасят към една весело-лирична история на едно преобразяване.

24-ти май – „Нашата улица“ – театър „Илкова“.

30-ти май – „Стават чудеса“ – театър „Дани и Деси“.

31-ви май – „Спящата красавица“ – театър „Дани и Деси“.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град