важните неща

Начало | важните неща | Важни жизнени уроци от принцесите на „Дисни“

Важни жизнени уроци от принцесите на „Дисни“

Аз детето | 2017-01-05

Важни жизнени уроци от принцесите на „Дисни“

Вярваме, че анимационните филми, особено когато са правени от най-добрите компании и режисьори са интересни и забавни, но и винаги може да се научи нещо от тях, което би трябвало всеки един от нас да спазва. Така между смеха и невижданите приключения и възрастни и деца могат да си извадят поука и да разберат как да бъдат по-добри. Така че това, че вече сте на 12 или 13 или дори че сте момче, не означава, че не можете да гледате анимации и за принцеси, особено щом ви харесват. Даже напротив, колкото по-големи ставаме, толкова повече магия откриваме във всяко едно анимационно филмче. Всеки път, когато гледаме любим анимационен филм, научаваме нещо ново – запомнете това от нас. За да ви го докажем, през празниците специално изгледахме любимите си филми за принцесите на „Дисни“ и ви предлагаме да видите и вие важните жизнени уроци, които те дават на всеки, който успее да ги разбере. Така например често те ни показват как трябва да следваме мечтите си, да изберем правилния път, дори ако той е много сложен и трънлив и да не се отказваме, дори и когато смятаме, че е невъзможно.

Никога не трябва да се отказваме

Рапунцел е една от любимите ни героини. Вярно, че има доста странна съдба и живот, затворена в кула с вещица, която твърди, че ѝ е майка и знаете нататък, което може да звучи доста страшно, но във филма за нея, който от „Дисни“ направиха всичко е някак по-весело и приятно. Има доста забавни моменти. Все още помним, когато принцът дойде да я спаси, пък тя го прасна с тигана. Беше забавно, но сега ще ви кажем нещо друго. Запомнете от Рапунцел, че животът е един и не ни е писано да го живеем затворено (като в кула). Въпреки факта, че винаги ще имаме препятствия по пътя си, няма значение колко малки или големи са те, не трябва да се отказваме от това, което искаме да постигнем. Така че, ако сте решили да направите нещо, правете като Рапунцел и не се отказвайте пред трудностите. Сигурни сме, че накрая също като нея ви очакват много чудеса и приключения!

Добротата е сила

Снежанка е една от любимите героини на много хора и това не е случайно. Всеки знае за немного веселата ѝ история, но и всеки знае края на тази история. Също така знаем, че Снежанка никога не стана лоша към никой и нищо. Така че запомнете и вие – добротата е най-голямата сила, която човек може да притежава и никога не бива да се отказва от нея. Бъдете добри!

Само да мечтаеш не е достатъчно

Мечтите са хубаво нещо, но често не са достатъчни. Ако мечтаете за нещо и искате то да се сбъдне, трябва да положите усилия и да действате, като Тиана. Тя се бори за мечтите си, сещате се, нали?

Никога не преставайте да учите нови неща

Знаем, че никой не се е родил научен и че ученето не е едно от най-приятните неща, особено когато ти казват, че е задължително. Трябва да знаете обаче, че ученето на нови неща е едно от най-интересните занимания за цял живот. И не говорим за нещата, които ви карат да запомняте в училище, като разни математически формули или правилата за правопис, макар че и те са изключително важни. Трябва да се интересувате от света като цяло, а не само от това, което пряко ви засяга, като Ариел. Тя живее в подводния си дворец, но иска да знае всичко и за сушата. Правете като Ариел и бъдете любопитни за всичко в света, защото това е начинът, по който той се развива заедно с нас!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град