малък готвач

Начало | малък готвач | Върху филия хляб, в кекс или направо от бурканчето – пригответе си най-вкусния течен шоколад

Върху филия хляб, в кекс или направо от бурканчето – пригответе си най-вкусния течен шоколад

Мирела Любенова | 2020-02-05

Върху филия хляб, в кекс или направо от бурканчето – пригответе си най-вкусния течен шоколад

Всички обичаме течен шоколад и каквото и да си говорим – филийка хляб намазана с течен шоколад е мечтана закуска за всяко дете. Всеки ден и никога няма да омръзне. За голямо съжаление обаче течният шоколад в магазина, не е точно шоколад. Пълен е с всякакви други неща, но не и истински шоколад и това е доказано. И въпреки че е ужасно вкусен и вие сигурно нямате против да си хапвате от него с каквото и да е направен, родителите ви са на съвсем друго мнение. Това е така, защото те са тези, които трябва да се грижат да бъдете здрави и щастливи и правят всичко възможно това да е така. Но вие също можете да се погрижите за себе си като си направите сами течен шоколад. Той ще е все така вкусен, но и много по-здравословен, а и знаете, че ние никога не ви предлагаме трудни рецепти. Така че да започваме!

За вкусния течен шоколад ще ви трябват само 5 продукта:

  • 400 мл кокосово мляко
  • 4 супени лъжици какао
  • 4 супени лъжици кокосова захар
  • 1 супена лъжица ванилия
  • 10 г масло

Приготвя се от лесно та по-лесно: просто слагате всичко в купа, разбърквате хубаво и сте готови! Ако имате пасатор или друг подобен уред и знаете как се ползва – направо разбъркайте с него. После сипвате в подходящо бурканче, оставяте в хладилника за един час и готово!

Помнете обаче, че този шоколад може да се ползва не повече от седмица, иронията е, че това, което го прави здравословен е и това, което го кара да не издържа дълго, а именно липсата на консерванти. Но пък от друга страна: кой ще държи течен шоколад повече от седмица, ако му дават да си яде от него колкото си иска.

Пригответе си също:
Най-вкусното домашно фъстъчено масло
Кокосово и лесно: направете си най-вкусното Баунти у дома
Най-лесната и интересна рецепта за близалки опитайте и си направете вкусното лакомство у дома
Целувки в микровълнова – много сладки и много бързи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град