афиш

Начало | афиш | Вълшебна и интересна интерпретация на „Пепеляшка“ за Деня на детето с вход свободен

Вълшебна и интересна интерпретация на „Пепеляшка“ за Деня на детето с вход свободен

Аз детето | 2018-05-31

Вълшебна и интересна интерпретация на „Пепеляшка“ за Деня на детето с вход свободен

На 1 юни, точно в Международния ден на детето една от най-успешните български формации „Арабеск“ ще представи своята магична интерпретация на обичаната детска приказка на Шарл Перо „Пепеляшка“ и то напълно безплатно. Всички желаещи, малки и големи ще могат да се насладят на спектакъла, чийто автор и хореограф е Марияна Кънчева. Какво ще видят утре малчуганите – предаването „Околосветско“ по Bulgaria ON AIR надниква на репетициите часове преди представлението.

„Бях страшно несъгласна още от малка с тази концепция за обувката. Беше ми непонятно как съдбата на двама души ще се дължи на една стъклена пантофка. Принцът знае коя е неговата любима.“, сподели пред камерата на предаването Марияна Кънчева. В малко по-различната интерпретация на популярната и обичана детска приказка ще видим и други герои – Червената шапчица, Баба Яга и Пипи Дългото чорапче. А Принцът е художник с огромна страст и любов към изкуството.

„Акцентът е в отношенията между Принцът и Пепеляшка – той е себе си и тя е себе си и заедно се намират.“, коментира хореографът. Преплитането на приказки и герои е предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по-интересно, разбираемо и достъпно за децата. В спектакъла има две феи – млада и възрастна, които общуват с публиката, която се превръща в активен участник, а не просто зрител.

Постановката ще се изиграе напълно безплатно утре, 1 юни, на сцената на Държавния музикален и балетен център в София. Единственото условие е да си вземете предварително билет от касата, може и в самия ден преди представлението.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град