новини детски

Начало | новини детски | „Таралежчето Черешко“ – новата книга на Кина Къдрева

„Таралежчето Черешко“ – новата книга на Кина Къдрева

Аз детето | 2010-11-26

„Таралежчето Черешко“ – новата книга на Кина Къдрева

Таралежчето Черешко” съдържа седем поетични авторски приказки за приятелството, за доброто и злото, за смелостта да не се отказваш от мечтите и въвежда децата в магичен свят на приключения и необикновени събития.

Кина Къдрева е родена в Бургас в семейство с богата и бурна история, дало на страната видни държавници, свещеници, учители, писатели, лекари, учени.
Авторка е на романи и поезия за възрастни, на книги и статии върху проблеми на българската култура и литература и съвременния обществен живот, на много сборници с приказки и разкази за деца.

Откривател на литературния й талант е Емилиян Станев, който е редактор на първите й книги “Милкиното камъче” и “Синята камбанка”, а Леда Милева я кани в БНТ за редактор на “Лека нощ, деца!”. В БНТ създава много програми и предавания, останали в златния фонд на телевизията (“Климент пее и рисува”, “Магазинчето на приказките”, “Две ръчички, десет пръстчета”, “Оркестър горски музиканти”, “Албум на годината” и др.). Авторка е на сценарии за детски игрални и телевизионни филми, а нейни пиеси за деца са играни в различни драматични и куклени театри. През 1994 г. е удостоена с престижния Андерсенов диплом, присъден от Международния съвет за детска книга към ЮНЕСКО, и името й е вписано в Почетния списък с най-добрите автори за деца и млади хора на планетата. 



Коментари
4 коментара

Мария Дамянова, 10 г.,

Публикувано на 15.12.2010

Хубава ли е книшката?Чел ли я е някой?Мама сега ми чете "Мария и децата на ламски" и като я дочете ще ми купи за Черешко!

Моника Костантинова, 9 г.,

Публикувано на 20.12.2010

аз я нямам обаче братовчедка ми я има и каза че става

Габриела Кунчева, 11 г.,

Публикувано на 10.02.2011

Аз я имам и суга я четя тя е много хубава.Деца...Знауте ли че Маика ми е на 33год.и тя също я чете препоръчвам ви я и знаите че на колкото и да сте години нещо по ценно от книгата няма.

Аксения Вричева, 11 г.,

Публикувано на 16.05.2011

И аз все още я нямам.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град