спорт

Начало | спорт | “Златен помпон” събра мажоретките

“Златен помпон” събра мажоретките

Красимира Димитрова | 2009-10-06

“Златен помпон” събра мажоретките

В курорта “Албена” се проведе Седмият международен фестивал на мажоретния танц “Албена – Добрич `2009”. Тридневният фест бе открит в Казино-вариете Албена.
На следващия ден се състояха две дефилета и конкурсната част в категориите Парадни и Спортни мажоретки. Изпълненията на момичетата бяха оценявани от компетентно жури.

Гражданите на Добрич имаха възможност да видят мажоретките на 14 септември от 11.30 ч., когато те дефилираха по централната улица на града. В 12.00 часа същия ден на площад “Свобода” призьорите в “Златен помпон” получиха своите отличия от кмета на Добрич Детелина Николова, която е патрон на фестивала.
Организатори на Седмия международен фестивал “Златен помпон” бяха Министерство на образованието и науката, Община гр. Добрич, Албена АД и Сдружение “За децата на Добрич”.

Мажоретки от три държави – България, Русия и Черна гора, дефилираха в центъра на Добрич, те тръгнаха от “Стара къща” и радваха минувачите до площад “Свобода”.

Приз “Златен помпон” на 7-мия Международен мажоретен фестивал “Златен помпон” 2009 бе присъден на мажоретния състав при народно читалище “Димитър Полянов”.

На снимката: аз сред мажоретките.

Участва в конкурса Спортни репортери



Коментари
2 коментара

Диана Димитрова, 10 г.,

Публикувано на 07.10.2009

Браво!

Анна , 12 г.,

Публикувано на 03.01.2010

Честито!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град