зоокът

Начало | зоокът | В софийския зоопарк става нещо интересно...

В софийския зоопарк става нещо интересно...

Аз детето | 2020-05-07

В софийския зоопарк става нещо интересно...

Независимо че в момента в зоопарковете не може да има посетители, гледачите на животните са си там, както и самите животни и ви готвят много изненади, когато отново ще се върнем в зоопарковете, за да се насладим на най-интересните животни. Всъщност в зоопарка на София ни готвят нещо много интересно и впечатляващо. Там вече ни чакат бенгалски тигри, пишат от stolica.bg Големите котки са изключително красиви и са едни от най-новите му обитатели.Те са бели със сини очи. Цветът им се дължи на вид мутация, разказват от „Монитор“. Досега в София не е имало подобни животни. След преговори и търсене зоопаркът успява да се сдобие с големите котки. Те са брат и сестра, на около година и половина. Още си нямат имена. Идват от Унгария.

„В случая карантината за тях е добра, защото по-лесно ще успеят да се адаптират към новия си дом. Срещата с голям брой посетители понякога е натоварваща, когато животното идва от друго място и трябва да свикне и да се чувства сигурно в зоната, която обитава. Те няма да бъдат размножавани, тъй като това е процес, който се контролира. Всички животни от софийския зоопарк са включени в международна база данни. Специално за големите котки, а и за повечето видове, има ограничение за увеличение на популацията им. За да се стигне до размножаване трябва да получим разрешение. Ние се опитваме да не размножаваме неконтролируемо животните, защото това е проблем на зоопарковете в България“, обяснява още шефът на столичния зоопарк Добромир Бориславов.

Целта на зоологическата градина е да отглежда ценни видове, които да радват посетителите, но и да им осигурява най-добрата грижа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град