афиш

Начало | афиш | В София предстои Международен фестивал за уличен и куклен театър

В София предстои Международен фестивал за уличен и куклен театър

Аз детето | 2014-09-05

В София предстои Международен фестивал за уличен и куклен театър

От 16 до 22 септември в София ще се състои VIII–то издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър “SOFIA PUPPET FAIR 2014”. Богатата международна програма на фестивала ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър у нас и в Европа.

Зад фестивала като партньори застават и Чешки център София, Гьоте Институт България, Институт Сервантес София, Италиански културен институт София, Полски институт София, Театър София, Театър 199, Театър Българска армия, Народен театър „Иван Вазов”, Камерен театър Възраждане, Театрална работилница Сфумато.

Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2002 година той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ” ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша, Словакия. Съвместно с Чешки център, ще бъде открита и изложба “Образци на чешката сценография” в СГХГ.

Програма и локации

В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито в театрите партньори, така и редица събития на открито - уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и събития тип „уъркшоп” които ще се проведат в пространството пред НДК, Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов” и парк „Заимов”.

Фестивалът е уникален по своята същност, тъй като предлага на столичани и гостите на София досег до много европейски култури, които ще бъдат представени пред българската публика и създава условия за осъществяване на ползтворни контакти с творци от цяла Европа.

Медийни партньори на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ 2014” са Българска национална телевизия, Българско национално радио, вестник Стандарт, ДАРИК радио, радио Фемили, www.въпреки.com.

Организатори на фестивала са Столичен куклен театър, Столична община, Mинистерство на Културата, Асоциация на Куклените Театри в България "АКТ – УНИМА, България” и Съюз на Артистите в България – САБ.

Снимки: freeimages.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град