За родители

Начало | За родители | В Сливен откриха сензорна стая за деца с аутизъм

В Сливен откриха сензорна стая за деца с аутизъм

Аз детето | 2017-09-21

В Сливен откриха сензорна стая за деца с аутизъм

Сензорна стая за повишаване на сетивността на деца аутисти беше открита в Общностния център в Сливен. Тя включва светлинни уреди, уреди за фина и груба моторика и други.

„Сензорната стая е задължителна и съпътстваща терапия за децата от аутистичния спектър, с които трябва да се работи продължително и постоянно, за да повишат своята сетивност“, каза директорът на Общностния център Георги Петров. В сензорната стая с децата работят специалисти, а услугите са безплатни. Децата се включват в дейности за провокиране на интерес и внимание за по-ефективно възприемане на сложна сетивна информация, изпълнение на конкретни задачи за решаване на двигателни проблеми.

Средствата за изграждането на стаята са отпуснати по действащия проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, съобразно най-новите изисквания. Преди откриването на стаята беше проведена кръгла маса, на която беше представена реализацията на дейностите по проекта за периода от 1 декември 2016 г. до 15 септември 2017 г..

Зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова поздрави екипа за сериозната работа, която извършва от стартирането на проекта до сега. „Радвам се, че екипът, в който има млади специалисти и хора с опит, успя да се стикова и полага сериозен труд. Благодаря за усилията и грижите, които полагате за децата и семействата в неравностойно положение, потребители по този проект“, каза Чиликова. Тя подчерта, че нараства броят на децата и техните семейства, които получават подкрепа от Общностен център-Сливен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град