новини детски

Начало | новини детски | В грипна ваканция излизат учениците и в София, Благоевград, Кюстендил и още градове в страната

В грипна ваканция излизат учениците и в София, Благоевград, Кюстендил и още градове в страната

Аз детето | 2019-01-25

В грипна ваканция излизат учениците и в София, Благоевград, Кюстендил и още градове в страната

От понеделник (28 януари) на територията на област София-град, област Благоевград и област Кюстендил е обявена грипна епидемия. Към момента отменена е единствено грипната епидемия на територията на област Перник. Преустановяват се учебните занятия до 4 февруари включително. С писмо на директора на СРЗИ се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. включително. На 5 февруари учениците са в междусрочна ваканция, така че ще трябва да се върнат в класните стаи отново на 6 февруари.

От понеделник РЗИ – Благоевград обявява грипна епидемия и на територията на област Благоевград. Учебните занятия там ще са преустановени от 28 януари до 1 февруари, включително. Също от понеделник РЗИ – Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил. И там занятията на учениците ще бъдат подновени на 4 февруари, понеделник.

От днес, 25 януари, грипна епидемия се обявява и на територията на област Разград. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 28 до 30 януари. В област Пазарджик обявената грипна епидемия остава в сила и ваканцията на учениците се удължава до 29 януари включително.  В област Пловдив продължават въведените противоепидемични мерки, включително преустановяване на учебните занятия до 1 февруари. От утре, 26 януари, в областите Русе и Плевен също се обявява грипна епидемия. Учебните занятия в училищата се преустановяват за периода от 28 януари до 5 февруари включително. 

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на областите: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Разград, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.  Днес занятия няма в 1039 училища в страната.

Снимка: images.orgКоментари
2 коментара

Анонимен , ,

Публикувано на 25.01.2019

Защо не пишете нищо за град Плевен? И ние от днес до 05.02 сме в грипна ваканция! Ама вие знаете само големите градове, естествено!

От редакцията: Здравей, разбираме възмущението ти и благодарим за коментара. Допълваме новината и с Плевен. Получаваме информация днес непрекъснато, така че щяхме да стигнем и до твоя град. Но си напълно прав/a, съгласни сме със забележката ти и ще обръщаме внимание на всички градове. ПС: Били сме в Плевен и града много ни хареса. :-)

Анонимен , ,

Публикувано на 25.01.2019

Здравейте! Благодаря за отговорът, няма проблем просто се учудих защо и Плевен не сте го включили... Няма проблем, всички грешим

От редакцията: И ние ти благодарим за коментара, радваме се, че има кой да вижда грешките и да ни подсеща. Това е наистина ценно за нас. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град