малък готвач

Начало | малък готвач | В един кокосов свят...

В един кокосов свят...

Аз детето | 2020-09-25

В един кокосов свят...

Усещате ли аромата на нещо познато и в същото време леко екзотично? Страхотно е! Толкова ви е познато, но какво е? Ха! Взимате една от малките бисквитки в чинията, тя е толкова хрупкава и има вкус на това нещо... Което познавате така добре и е сладко и вкусно... И сякаш ви отвежда в един свят пълен само с хрупкавост и кокосов вкус. Потекоха ли ви лигите? Е, не се притеснявайте – лесно можете да попаднете в този кокосов свят като си направите тези вкусни бисквитки бързо и сами. При това за тях ви трябват само 4 съставки!

Ето и кои са те:

  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 250 г кокосово брашно
  • 1 малко пакетче кокосови стърготини

Приготвя се доста лесно!

Ще ви трябват две големи купи. В едната ще поставите само жълтъците, а в другата само белтъците. Най-бързо ще ги отделите като чукнете яйцето и го разделите на две, после внимателно без да го пускате още започнете да прехвърляте жълтъка от едната половина в другата над купата и рано или късно белтъкът ще изтече. Има обаче и друг начин: счупете яйцето в плоска чиния, след което ще ви трябва празно пластмасово шише. Потопете отвора на шишето близо до жълтъка и го стиснете. Жълтъкът влиза вътре и готово... Можете да го сложите в другата купа. Така направете с всичките четири яйца.

После при белтъците поставете захарта и разбъркайте, докато се получи нещо подобно на пухкав крем. Белтъците не трябва да са съвсем на сняг, но и трябва да са по-пухкави. Ако можете да ползвате миксер ще стане по-бързо, но и с обикновена бъркалка също не е чак толкова трудно.

После разбъркайте и жълтъците – те няма как да станат на крем, но когато започне да има пяна на повърхността значи са готови. Сипете ги при белтъците, а накрая към сместа добавете и брашното и стърготините.

Разбъркайте отново докато получите лепкаво тесто. Него поставете в шприц, а ако нямате такъв в найлонов плик на който да отрежете съвсем в края едното връхче. Накрая постелете хартия за печене в тавичка и на един пръст разстояние една от друга изстискайте със шприца или найлона малки топчета.

После печете на 180 градуса за 30-35 минути. Преди да извадите сладките, изчакайте да изстинат, докато са си във фурната, така ще станат хрупкави. И ето, че сте готови да попаднете в един кокосов свят!

Вкусът на кокос можете да усетите и в други наши рецепти:
Диня и кокос – идеалната комбинация за идеалния млечен шейк
Кокосово и лесно: направете си най-вкусното Баунти у дома



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град