новини детски

Начало | новини детски | В двудневен детски панаир се включват Ути Бъчваров и „Малкото голямо четене“

В двудневен детски панаир се включват Ути Бъчваров и „Малкото голямо четене“

Аз детето | 2011-06-03

Световният ден на детето – 1 юни ще бъде отбелязан с двудневен „Детски панаир“. Събитието, което се организира от инициативна група „Изкуство за малките“ към Национален дарителски фонд „13 века България“, ще се състои на 4 и 5 юни 2011 г. в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Проектът е финансиран от фондация „Америка за България“ и подкрепен от Национална художествена галерия, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Софийска градска галерия, Природонаучен музей, Столичен куклен театър, Френски културен институт и др.

В рамките на два дни децата ще могат да се включат абсолютно безплатно в многобройните забавни културно-образователни инициативи. Различни ателиета за изкуство, култура, история, музика и много други ще предоставят възможност на децата да развихрят своето въображение и възможностите си. Сред по-интересните занимания ще бъдат създаването на фигури от хартия (оригами), рисунки на асфалт, брейк танци, мода, фокуси, театрални постановки и стенопис.

Българската национална телевизия и предаването „Малкото голямо четене“ избраха да подкрепят инициативата. Стилистката на предаването Станислава Янакиева ще се включи и в двата дни на събитието. На 4 юни, събота, от 12 ч. в ателие „Детски играчки“ тя заедно с деца и студенти от специалност „Мода“ от Национална художествена академия ще изработват кукли от героите в детска приказка, която Станислава ще прочете.

На 5 юни, неделя, от 15 ч. в ателие „Стенопис“ ще чете откъси от любимата си книжка и заедно с децата, които са там ще направят стенописи с героите от нея. На 5 юни, неделя, от 11.00 – 12.30 ч. Ути Бъчваров ще показва на записалите се за участие деца как се приготвят различни вкусни ястия.
„Решихме да направим този „Детски панаир“, за да успеят колкото се може повече деца да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и естествено забавата.

Искрено благодарим на хората и институциите, които се включиха в това прекрасно начинание. Благодарим и на нашия спонсор – фондация „Америка за България“, благодарение на които това събитие е възможно да се случи“, заяви организаторът на събитието Станка Желева.

Снимки от панаира вижте тук.



Коментари
1 коментар

Есра Орхан , 10 г.,

Публикувано на 03.06.2011

Към редакцията: Аз искам да направите конкурс по тема "История за мен и приятелката ми" това да бъде организирано в град Добрич.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град