новини детски

Начало | новини детски | Ученици от цялата страна споделят какво „от мен зависи“ на национална конференция в София

Ученици от цялата страна споделят какво „от мен зависи“ на национална конференция в София

Аз детето | 2018-06-08

Ученици от цялата страна споделят какво „от мен зависи“ на национална конференция в София

Над 130 ученици от 33 класни стаи и 22 населени места ще вземат участие във финалното събитие на програмата за ученическо лидерство „Голямото приключение „От мен зависи“. Еднодневната конференция ще се проведе на 9 юни 2017 г., събота, в сградата на Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в София.

Тя е кулминация на целогодишната програма със същото име, чрез която ученици между I и XII клас разгръщат своя потенциал, развиват умения за работа в екип и ключови нагласи като „от мен зависи“ и „аз мога“. В процеса на „Приключението“ учениците се научават още на самоанализ и как да споделят изводите от своя опит след поредица от предизвикателства – мисии.

Конференцията в София цели да подкрепи учениците и техните учители да виждат по-ясно какво е възможно да постигнат със системната си работа през годината, като отпразнува успехите им и даде възможност и на всички присъстващи да черпят от опита на останалите. За втора поредна година програмата се организира от фондация „От мен зависи“, която е създадена и ръководена от възпитаници и съмишленици на програма „Заедно в час“. Инициативата е наследник на годишната конференция „За успеха на всяко дете“, която между 2012 и 2016 г. се организира от фондация „Заедно в час“.

В събитието на 9 юни учениците ще заемат изцяло лидерските роли, като ще станат водещи на работилници и щандове на успеха, модератори на дискусии и вдъхновяващи презентатори. Те ще споделят своя опит, натрупан по пътя към постигане на мисиите си – от проучването на неписаната история на своите населени места до търсенето на решения за сериозни проблеми като обезлюдяването в България, отпадането от училище, създаването на здравословни навици за хранене и превенцията на ранните бракове. Учениците ще провеждат още и своеобразни обучения за малки и големи, чрез които ще демонстрират нагледно придобити умения през учебната година – работа в екип, поставяне на цели, мотивиране на себе си и останалите през цялото време, презентиране и други.

В ролята на публика ще влязат възрастните гости – родители, представители на училища, институции, неправителствени организации, корпоративни партньори, съмишленици и изявени обществени лидери, които традиционно подкрепят инициативи в сферата на образованието. Като специален гост на събитието и вдъхновение за учениците ще се включи и популярна известна личност, която ще остане в тайна до последния момент.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град