покани

Начало | покани | Ученици изработват дизайн на компактдискове

Ученици изработват дизайн на компактдискове

Аз детето | 2006-08-14

Макар и да няма Интернет в училищата, просветното ведомство е обявило конкурс за учениците за изработване на дизайн за компактдисковете с електронните учебници.

В надпреварата за най-добър външен вид на дисковете могат да участват всички ученици. Максималният брой на проектите им не трябва да превишава три.

Учебните програми, по които ще се разработва графичният дизайн, е за изучаваните предмети:

– Информационни технологии за 5-и клас

– Български език, литература, математика, информационни технологии, Информатика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, история и цивилизация, психология и логика, география и икономика за 9-и клас

– Български език, литература, математика, информатика, физика и астрономия, химия, биология, история и цивилизация,етика и право, география и икономика за 10-и клас – Български език, литература, математика, история и философия за 11 -и клас – Български език, литература, математика, "Свят и личност" за 12-и клас.

Просветното министерство ще одобри общо 31 проекта за дизайна на електронните учебници. Крайният срок за подаване на проектите е 5 септември на адреса на просветното ведомство: София, бул. "Дондуков" 2А.

Авторът на всеки от наградените проекти ще получи по 100 лева, но и всички допълнителни финансови привилегии по закона за авторското право, увериха от министерството.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град