конкурси

Начало | конкурси | Участвай в конкурса на Cartoon Network и можеш да спечелиш страхотни награди!

Участвай в конкурса на Cartoon Network и можеш да спечелиш страхотни награди!

Аз детето | 2017-04-24

Участвай в конкурса на  Cartoon Network и можеш да спечелиш страхотни награди!

Първите стъпки на децата в анимацията и тази година ще стимулира състезанието Студио „Въображение“. Творческият конкурс на Cartoon Network, който се провежда за трети път, е за ученици между 6 и 14-годишна възраст и е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“. Той стартира на 17-ти април и ще продължи до 31-ви май. Целта му е да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.

Състезанието има три категории – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация. Участието става през страницата на Студио „Въображение“, където може да се намери цялата необходима информация за съревнованието, както и съвети към децата за творческия процес. Международно жури ще отличи по трима победители във всяка от категориите.

Създателите на най-атрактивния анимационен герой, сценарно табло и анимация ще получат най-новия лаптоп за образование Acer Travelmate B 118. Те ще имат и уникалната възможност да видят творението си в ефира на любимия си канал Cartoon Network. За вторите и третите места пък има уникални раници, суитшърти и тетрадки на Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени на 12-ти юни.

Повече подробности за правилата за участие можете да видите тук!

В периода на конкурса българският екип на Cartoon Network Студио „Въображение“ заедно с младия артист Томислав Петков (Томи) ще посети три училища, за да покаже нагледно как се правят началните стъпки в анимацията. Томи Петков е на 15 години и е запален по анимацията. Шанс да се срещнат с него ще имат 6-годишните ученици от 43 Детска градина „Талант“ в София, четвъртокласниците от столичното 139 ОУ „Захарий Круша“ с разширено обучение по изобразително изкуство, както и възпитаниците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ за социално слаби деца в село Русаля до Велико Търново.

Петнайсетгодишният Томи, който вече има опит с рисуваните филми, ще сподели с децата как стимулира своята собствена фантазия. Той ще им разкрие тайните на вдъхновението си и ще им представи анимацията, която е създал специално за състезанието. Ще им подскаже как, докато се забавляват и играят, могат да създават професионални мултипликационни филми. Видеодневниците от майсторските класове ще бъдат публикувани на Facebook страницата Cartoon Network Europe. В социалната мрежа малките творци ще могат да обсъждат идеите си и въпросите, които имат за участието в надпреварата.

Конкурсът тази година се случва със съдействието на генералния спонсор на кампанията Acer България. Партньори на инициативата са и Az-deteto.bg и Bulsatcom.

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6 – 12 години и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо дядко“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“ От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 18 езика и „влиза“ в повече от 131 милиона домове в над 70 държави.

Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. – подразделение на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) – една компания на Time Warner.Коментари
38 коментара

Християна Апостолова, 10 г.,

Публикувано на 25.04.2017

А може ли да участваме и в трите категории?

От редакцията: Може.

WEIRDNBOOTIFUL , 13 г.,

Публикувано на 28.04.2017

Можем ли да рисуваме герои, които вече съществуват? А у другото което е: Надявам се да няма крадци на сториборд като минала година, защото излових няколко и ми стана доста неприятно :)

От редакцията: Здравей, можеш да вземеш някои детайли от герои и да ги съчетаеш в нов твой. И ние също се надяваме, защото е повече от неприятно, но ако случайно забележиш такива молим пиши. :-)

WEIRDNBOOTIFUL , 13 г.,

Публикувано на 28.04.2017

Аха, окей! Благодаря и задължително ще докладвам!

cveti dimchov, 8 г.,

Публикувано на 30.04.2017

Заплаща ли се такса за участие?? Благодаря!!

От редакцията: Здравей, няма такса за участие. От теб се иска единствено да нарисуваш анимационен герой измислен от теб, да направиш кратко филмче и/или сценарно табло и да ги качиш на посочения сайт – това е. :-)

симона алексова, 12 г.,

Публикувано на 30.04.2017

до кога важи конкурса

От редакцията: Конкурсът е до 31-ви май.

Силвия , ,

Публикувано на 30.04.2017

Здравейте! По колко участия има право всяко дете? Т.е. може ли едно дете да участва в една категория с 10 рисунки, например? Благодаря!

От редакцията: Здравейте, може – няма ограничения за броя изпратени произведение.

Лили , ,

Публикувано на 01.05.2017

До редакцията : в сайтът на cartoon network пише, че победителите ще бъдат оповестени на 10 юни, а тук пише на 12-ти

От редакцията: Здравей, така ни казаха и затова сме го написали така, но благодарим, че ни обърна внимание. Ще ги попитаме, за да можем да сме точни. :-)

Кирил Димов, 12 г.,

Публикувано на 02.05.2017

Сайтът не приема файловете ми, има ли друг начин да се пратят. В правилния формат са и точните пиксели. Цял ден съм ги правил за да влязат в размера, но не може да се качат на самия сайт. Не ми се отваря и галерията. Някакъв проблем ли има?

От редакцията: Здравей, много ти благодарим за сигнала, наистина имаше проблем със сайта. Вече трябва да можеш да качиш рисунката си, галериите също работят. :-)

Alex , 12 г.,

Публикувано на 02.05.2017

Моля ви да напишете подобности относно комикса за това че на този ли формат от 4 полта да се свали, принтира ,нарисува и да се изпрати? Напишете всички стъпки подробно.

От редакцията: Здравей, не е задължително да е на този формат. Това е направено, за да улесни участниците, но ако решиш можеш да си го направиш на съвсем бял лист, както решиш и да го снимаш и качиш. :-)

Силвия , 34 г.,

Публикувано на 02.05.2017

Здравейте! Може ли да се участва във всяка категория с ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА РИСУНКА? Например в категорията за измислен герой едно дете да участва с 3 рисунки? Благодаря!

От редакцията: Здравейте, да може. Всяко дете може да участва във всяка категория с неограничен брой филмчета, комикси и рисунки.

Кирил Димов , 12 г.,

Публикувано на 03.05.2017

Галерията вече се отваря, но рисунките ми не се качват.

От редакцията: Молим да ни поясниш какво точно се изписва или става, когато се опиташ да качиш рисунката си.

Кирил Димов, 12 г.,

Публикувано на 03.05.2017

Не се изписва нищо. Екранът трепва, но не отваря картинка в прозореца. След като дам избраното изображение, си остава бяло поле. Аз съм обработил рисунките си, да са точните пиксели, затова не разбирам къде е проблемът?! JPG формат са, а си спомням, че и преди участвах във вашия конкурс, тогава всичко се качваше без проблеми. Мога ли да изпратя рисунките си на някакъв мейл?

От редакцията: Изпрати ни всичко на имейл info@az-deteto.com заедно с името и фамилията си, на колко си години и имейл на някой от родителите ти. Ще се свържем пак и с Cartoon Network, за да им кажем, че все още има проблеми.

Кирил Димов, 12 г.,

Публикувано на 03.05.2017

В прозореца за комикс ми дава, че е достигнат максималния брой файлове, но аз имам само 1 комикс и още не съм го пратил.

От редакцията: Казаха ни, да не обръщаш внимание на надписа, знаят за него и в момента работят по въпроса да го отстранят.

Кирил Димов, 12 г.,

Публикувано на 03.05.2017

Качих почти всички рисунки! Останаха ми само 2 и утре ще кача и комикса. Благодаря Ви много, че ми помогнахте. Сега се качват, но трябва да се пробва няколко пъти. :)

иви , ,

Публикувано на 04.05.2017

какъв ще е следващия конкурс

От редакцията: Ще е свързан със „Сой Луна“.

Нина Трифонова, 37 г.,

Публикувано на 07.05.2017

Здравейте, дъщеря ми в момента е на 5 години и 7-8 месеца и не влиза в условието за възраст, дали може да участва в конкурса?

От редакцията: Здравейте, щом е само с няколко месеца може.

Мария Малчева, 10 г.,

Публикувано на 07.05.2017

Искам да кача две картини-на мен и на сестра ми,но не мога.Може ли да ви ги пратя и да ги качите

От редакцията: Здравей, молим да опиташ още веднъж и ако и тогава не става ни ги прати на имейл info@az-deteto.com

baby krisi, 9 г.,

Публикувано на 08.05.2017

zdraveite a da popitam samo v edno koeto izberem ako uchastvame pak ima veroqtnost da spechelim nali?

От редакцията: Разбира се, количеството и качеството не са еднакви. ;-)

Евгения , 37 г.,

Публикувано на 09.05.2017

Здравейте, майка съм на деца, участващи в конкурса, и ми направи впечатление, че вчера харесванията за комикса на Симона 14 г. се увеличиха с 50 в рамките на 2 минути. Харесванията на рисунката на същото дете в другата категория за измислен герой също се увеличиха рязко със 100 гласа. Толкова рязък скок в броя харесвания според мен не може да се случи без да има някаква измама. В тази връзка искам да попитам дали победителят се определя според броя харесвания или има и оценка от някакво жури?

От редакцията: Здравейте, като основно ще са харесванията. Но разбира се организаторите от Cartoon Network имат и това предвид и ни увериха, че ще следят как, откъде и колко са харесванията и ако има нещо нередно ще вземат необходимите мерки. Предвидили са и жури точно заради целта.

Божидара , 7 г.,

Публикувано на 09.05.2017

Защо все още рисунките ми, които изпратих вчера, не са качени на страницата?

От редакцията: Здравей, там се качват автоматично, така че ако още ги няма молим опитай да ги качиш пак.

Денис Атанасов Спасов , ,

Публикувано на 10.05.2017

Аз искам да ви благодаря за всички конкурси които направихте до момента затова след мое дълго отцъствие аз реших че вече сам голям и повече няма да очаствам. Благодаря ви още ведниш !!!!!!!!!!!

Божидара 7 г. , ,

Публикувано на 10.05.2017

Отново качих рисунките ми, пак ги няма на страницата. Защо???

От редакцията: Здравей, ще подадем сигнала ти към Cartoon Network, за да могат да погледнат и ако има пак проблем да го оправят. Междувременно можеш да ги изпратиш и на info@az-deteto.com

Мария Малчева, 10 г.,

Публикувано на 10.05.2017

Извинете че пак питам но къде са рисунките

От редакцията: Здравей, ако все още не ги виждаш след като си ги качила молим да ги пратиш на info@az-deteto.com

Мими , 11 г.,

Публикувано на 12.05.2017

Това е чудесен конкурс .А може ли да ми поясните как да направя това малко филмче?

От редакцията: Здравей, радваме се, че ти харесва. Най-лесно е да нарисуваш няколко рисунки, които да показват историята от филмчето, да ги снимаш с телефон или таблет и след това да ги анимираш благодарение на някое приложение за тези устройства, има много такива безплатни и се ползват лесно. :-)

Альона , ,

Публикувано на 14.05.2017

Здравейте, искам да попитам, само броя харесвания ли ще е фактор за избиране на победителя? И за да оспоря причината на Симона, 14г за бързия скок в броя на гласовете, как така пък други деца вече имат по 1000+ харесвания? Имате някакъв проблем в сайта и като цъкнеш няколко пъти на бутончето може да изкара 50 гласа в плюс.

От редакцията: Здравейте, не няма да са само харесванията. От Cartoon Network са осигурили и жури, което ще има последната дума. :-)

Мими , 11 г.,

Публикувано на 16.05.2017

Благодаря.А бихте ли ми предложили някое от тези приложения ако може.

От редакцията: Тези, които сме опитвали и са ни харесали са: Animator: Make Your Cartoons, Animate it!, AnimeMaker, Stop Motion Studio.

Ванеса , ,

Публикувано на 16.05.2017

Здравейте, изпратих няколко мои рисунки, но не ги виждам в галерията. Кога ще ги качат?

От редакцията: Здравей, понякога се бавят, но до 3-4 дни обикновено ги качват. Щом си ги изпратила и сайта не ти е дал грешка, ще ги качат, не се притеснявай.

Мими , 11 г.,

Публикувано на 16.05.2017

Опитвам се да си истегля едно такова приложение но не се истегля.Какво да правя?

От редакцията: Здравей, би ли ни казала защо точно не става? Какво се случва, когато опиташ?

Валентина , 45 г.,

Публикувано на 18.05.2017

Като учител и родител, искам да призова организаторите да разчитат само на решението на журито. Лайковете могат да подведат. Чух от своя ученичка, че подкрепя ежедневно друг мой ученик, който участва в конкурса. Момчето не знае за това, но момичето гласува за него. В един момент може да се окаже, че той е злоупотребил, затова помолих ученичката да спре с това ежедневно гласуване. Сега споделям с вас и наистина призовавам да обърнете внимание на този проблем. Лайковете, според мен, не са реални, защото са или от авторите или от техни приятели, а това не е справедливо гласуване!

Mariela Nikolova, 13 г.,

Публикувано на 22.05.2017

syper e

Ани Иванова, 8 г.,

Публикувано на 23.05.2017

Как може да се гласува?

От редакцията: Под всяко произведение има сърце, кликаш на него и това е.

daniel markov, 16 г.,

Публикувано на 24.05.2017

Значи по тази логика аз се уча да анимирам с флаш и афтер еффект и специално за това направих анимациика която я рисувах на листи 16 листа но защото съм на 16 не мога да се запиша е това е мн яко... няма що

Теодора , ,

Публикувано на 25.05.2017

Интересуваме, дали героите трябва да са измислени или могат да бъдат от някой филм по друг канал? Какво е изискването за продължителността на анимацията и с каква програма? Благодаря предварително! Успешен ден!

От редакцията: Здравейте, би било по-хубаво героите да са измислени или поне да не са точно копие на вече съществуващи. Изискване за продължителност и програма няма, но трябва файла с анимацията да не е по-голям от 50mb, да бъде във формат mp4, както и да бъде с резолюция по-висока от 750px (шир.) и 422px (вис.).

Артеми Артемов, 11 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Как да се запиша за състезанието на Cartoon Network

От редакцията: Трябва да отидеш на сайта на състезанието http://imaginationstudios.cartoonnetwork.bg/competition/ и от там да качиш произведението си за съответната категория: рисунка, анимационен филм или сценарно табло.

Мими , 11 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Ами пише когато вече е на 99% че има грешка и не може.Имам интернет а и вече пробвах със всички които предложихте.

От редакцията: Тогава опитай през този сайт, трябва да стане: https://app.biteable.com/signup или този: piskelapp.com, или този: http://www.abcya.com/animate.htm

Артеми Артемов, 11 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Искрени БЛАГОДАРНОСТИ

Артеми Артемов, 11 г.,

Публикувано на 26.05.2017

А знаете ли за онзи конкурс на Реактивните момичета с екшън фигурки

От редакцията: За него трябва да попиташ организаторите, защото те могат да ти дадат по-точна информация от нас. Можеш да им пишеш на contact@cartoonnetwork.bg

Юлиян Расимов, 11 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Здравейте,вчера Ви пратих рисунки ,днес са публикувани,но не са цели ,а само части от тях.Аз ли нещо съм объркал и трябва ли да ги пратя отново ?

От редакцията: Здравей, сигурно така се е получило заради ограничението в пискелите за височина и ширина. Молим изпрати ги на info@az-deteto.com, ние ще ги изрежем и качим така че да се виждат. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град