новини детски

Начало | новини детски | Уроци по изобразително изкуство, занимателна история и забавна наука приканват ямболските деца на забавно лято

Уроци по изобразително изкуство, занимателна история и забавна наука приканват ямболските деца на забавно лято

Аз детето | 2018-07-26

Уроци по изобразително изкуство, занимателна история и забавна наука приканват ямболските деца на забавно лято

През месец август в Ямбол стартират най-различни активни и полезни забавления за децата, съобщават от БТА. Те са по инициатива на служителите от художествената галерия „Жорж Папазов“, Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Георги Раковски“. Цял месец институциите отварят вратите си за малки деца и ученици с куп забавления и интересни дейности.

В художествената галерия вече започва едномесечен курс за обучение на млади художници. Образователната програма предвижда забавни игри, занятия по теория и история на изобразителното изкуство, както и часове по рисуване и приложни изкуства. Курсът се води от изкуствоведа на галерията. Историците провеждат своите занимания в Регионалния исторически музей и в Етнографския комплекс в града. С помощта на мултимедийни презентации децата изучават историята на района, а също бита и поминъка на населението през Възраждането и началото на XX век. В Регионалната библиотека ученици от осем до 13 години посещават разкритото творческо ателие в отдел „Забавна наука“, с опити и презентации разширяват знанията си от училище, а в компютърния център усвояват основите на програмирането.

Всяко желаещо дете може да се запише, като повече подробности можете да намерите в съответната институция!

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град