важните неща

Начало | важните неща | Урок по доброта: ученици от Асеновград помагат на учителката си да оздравее и да се върне на работа

Урок по доброта: ученици от Асеновград помагат на учителката си да оздравее и да се върне на работа

Аз детето | 2016-09-10

Урок по доброта: ученици от Асеновград помагат на учителката си да оздравее и да се върне на работа

Добрият учител не само преподава уроците, той вдъхновява, обича своите ученици и е техен истински приятел. Това доказаха ученици от Асеновград и тяхната учителка по английски. Броени дни преди началото на първия учебен ден споделяме с всички вас тяхната вдъхновяваща история за сила и любов.

За 48-годишната учителка по английски език Любомила Ангелова този 15-ти септември е много по-специален отколкото за всички други. Преди известно време г-жа Ангелова си мисли, че никога повече няма да се завърне в училище, защото заболява тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и най-вече нейните ученици, с които тя много се гордее, както преди, така и сега. „В момента, в който разбрах, че има шанс да се излекувам, и се появи идеята да почна работа. В началото като на шега си говорихме, че на 15 септември ще се видим и то взе, че стана реалност“, разказа Люси.

По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия. Единственият ѝ шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима на цяла България. За лечението ѝ са събрани 340 хиляди лева. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен. На този 15 септември прекрачвайки прага на класната стая г-жа Ангелова ще онагледи най-важния урок – за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока“, казва Людмила.

„Всеки даде от себе си по малко, но ето, че малкото стана много“, разказа ученик на Люси. „Тази история ни научи може би да бъдем по-добри и да бъдем хора“, подчертава друга ученичка на Людмила.

Така завършва тази история – с урок по доброта, дарявайки на един учител нов живот, още много нови учебни дни и доказвайки, че да си учител е призвание и че младото поколение, децата на България, са невероятни!

Източник на информация: marica.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град