новини детски

Начало | новини детски | Удължават ваканцията на учениците от Стара Загора, Рудозем, Пловдив, Габрово и Перник

Удължават ваканцията на учениците от Стара Загора, Рудозем, Пловдив, Габрово и Перник

Аз детето | 2017-01-03

Удължават ваканцията на учениците от Стара Загора, Рудозем, Пловдив, Габрово и Перник

Ваканцията на учениците на места в страната е удължена до 9 януари заради грипна епидемия. Според заповед на Министерството на образованието първият учебен ден след празниците е 5 януари, но заради високите нива на заболеваемост няколко общини дадоха още няколко дни почивка на децата.

От днес в област Стара Загора е обявена грипна епидемия, а учениците са във ваканция до 9 януари. Причината е, че през последните дни регистрираната заболяемост в региона се е покачила на 370 на 10 000 души. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) препоръчват ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията, преустановяват се свиждането в болниците, женските и детските консултации. В заведенията за доболнична помощ се препоръчва откриването на грипни кабинети. Със заповед на кмета на община Рудозем Румен Пехливанов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни и на територията на общината. Причината за това е големият брой болни от остри вирусни заболявания ученици. Ваканцията и на учениците в Пловдив се удължава с два дни. Ако епидемичната обстановка не наложи промяна, училищата ще отворят врати на 9-ти януари, понеделник. Заповедта за удължаването на ваканцията е подписана от кмета на града Иван Тотев.

От 30 декември и в област Габрово е обявена грипна епидемия. Поради тази причина дните 5 и 6 януари 2017 г. са обявени за неучебни на територията на Габровска област, с изключение на училищата от община Севлиево. Коледната ваканция за учебните заведения в област Перник преминава в грипна. Учениците трябваше да влязат в класните стаи на 5 януари, но заради завишената заболяемост, почивката след новогодишните празници се удължава. От РЗИ-Перник съобщиха, че учебните занятия ще бъдат възстановени на 9 януари – понеделник.Коментари
3 коментара

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 03.01.2017

да заради грипнаепидемия.ДА ПРИ НАС КАТО ИМАШЕ ТАКАВА НЕ НИ ГИ УДЪЛЖАВАХА А ПРИ ТЯХ ДА СПОРЕД ВАС СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е

Ивана , 15 г.,

Публикувано на 03.01.2017

Няма ли на всички ученици да удължат ваканцията според мен би трябвало във цялата страна,не само където е обявена грипна епидемия навсякъде има болни деца.И за 2 дена няма кой знае колко да пропусним наистина не е Справедливо.

Виктория Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 04.01.2017

Във Варна също е удължена с няколко дни

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град