За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Удължават онлайн обучението на гимназистите в София

Удължават онлайн обучението на гимназистите в София

Аз детето | 2020-11-11

Удължават онлайн обучението на гимназистите в София

Дистанционното обучение на гимназистите от 8 до 12 клас в София продължава, онлайн ще учат вече и учениците от 6 и 7 клас, реши на днешното си заседание Софийският щаб за борба с коронавируса, след като такава препоръка отправи и кметът Йорданка Фандъкова. 

Мярката се въвежда от петък, 13 ноември, и се предвижда да остане в сила две седмици - до 27 ноември. Ако ситуацията се влошава или не се подобрява, тя може да бъде удължена още или по-малките ученици, за които засега присъственото обучение се запазва, също да минат онлайн. На директорите на училища вече се препоръчва при повишаване на броя на заболелите учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.   Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние. Заболелите и карантинирани ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели - 780.  За детските градини също все още не се обсъжда затваряне.

Продължава да важи и забраната лица под 18-годишна възраст да могат да посещават сами моловете. Сред градовете, които избират да удължат дистанционното обучение, освен София, са Бургас, Варна и Пловдив. По-малки населени места обаче връщат присъственото обучение - Ловеч, Стара Загора и Смолян.  Всяко училище има правото да реши дали да пусне в дистанционна форма на обучение учениците си и от по-ниските класове - от 1-ви до 5-и клас. Решението е на директорите, които трябва да преценят каква е реалната ситуация в училищата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град