зоокът

Начало | зоокът | У дома: скитащ папагал се прибра при стопаните си след 4-годишно бягство

У дома: скитащ папагал се прибра при стопаните си след 4-годишно бягство

Аз детето | 2018-04-04

У дома: скитащ папагал се прибра при стопаните си след 4-годишно бягство

Папагалите са разкошни, високоинтелигентни същества и могат да бъдат отлични домашни любимци. Те могат да ви забавляват, да говорят, да правят и малко боклук понякога, но веднага щом вземете новото си шарено птиче в ръце несъмнено ще го обикнете. Освен това има видове папагали за всеки. Малки, големи, кротки, палави, много тихи, много шумни – всичко, което се сетите. Семейство от Франция обаче може да се похвали с най-уникалното птиче в света. То е различно дори и от братята му от същия вид. Защо ли? Прочетете неговата история и сами ще разберете.

Точно преди 6 години, когато бил на 8, Питър получил за рождения си ден най-хубавия и най-мечтания подарък – малко папагалче от вида монах. То идва от субтропичните райони на Аржентина и съседни на нея страни и е много красиво. Със жълто-зелени пера по крилата, яркооранжева човка, сиво коремче и красива и голяма синя опашка. Питър заобичва новото си приятелче още от пръв поглед и го кръщава Фред. Така двамата си живеят щастливо цели две години. Питър научава папагалчето дори да казва името си. Един ден обаче то решава, че е крайно време да излезе навън и избягва през отворения прозорец. Прозорецът е бил отварян и преди и затова никой не мислил, че Фред ще избяга, но това се случва точно преди 4 години. Разбира се момчето много страда за папагалчето си, но така и не успява да го намери. Преди няколко дни обаче се случва нещо удивително.

Питър вече е на 13 години и отдавна е загубил надежда да намери своето любимо папагалче. Но не щеш ли, ето ти изненада... Знаем, че това звучи като приказка, но си е самата истина. На балкона на съседната къща каца папагал от вида монах. Вече се досещате кой е, нали? Всъщност спокойно може и да е друг избягал калпазанин, но той започнал да повтаря „Казвам се Фред“, „Казвам се Фред“. Съседите веднага се сетили кой е този красив Фред и извикали момчето и семейството му. Всички били наистина шокирани.

Внимателно прибрали папагала, който дори не избягал от тях и направо не можели да повярват на очите си. Никой не знае как птицата е оцеляла сама и къде е била тези 4 години, но е факт, че била жива и здрава. При това се държала точно както преди. „Сякаш никога не ни е напускал“ – казва Питър. Това ако не е една невероятна история с един невероятен папагал, здраве му кажи! Достойна за филм, точно като този за папагала Поли!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град