покани

Начало | покани | Творчески ден в Столична библиотека по повод Деня на майката – „Цветовете на сърцето – мама и детето“

Творчески ден в Столична библиотека по повод Деня на майката – „Цветовете на сърцето – мама и детето“

Аз детето | 2012-02-24

Творчески ден в Столична библиотека по повод Деня на майката – „Цветовете на сърцето – мама и детето“

По повод най-сърдечния празник за децата и техните майки – 8-и март, сдружение „СъЗнание“ и Столична библиотека организират един незабравим ден, който децата да прекарат заедно със своите родители. В рамките на един съботен ден (10 март 2012 г.) в детския отдел на Столична библиотека ще се проведат осем уникални работилници, в които главната цел ще бъде децата да прекарат времето заедно със своите майки, а защо не и бащи.

В рамките на празника ще бъдат проведени няколко работилници, в които всички посетители (родители и деца) ще могат да участват. Единственото условие е да правят нещата заедно, за което ще бъдат подкрепени и подпомогнати от водещите. А работилничките са следните:

Красив ум“ – интелектуални предизвикателства, развиващи игри, стимулация и релаксация, умствени задачи. Водещи: Катерина Димитрова (психолог-педагог) и Милена Каменова (психолог)
Аз творя“ – ателие по изкуства и арт терапия; работа с глина, изработване на фигурки от солено тесто, филцови цветя, рисуване с пръсти. Водещи: Ивета Емилова (психолог) и Фиданка Чингова-Тодорова (художник)
Подаръчето“ – изработване на подаръци за родителя и детето от различни материали – платове, мъниста, панделки, конци, прежда, вълна и други. Водещ: Гергана Василева (начален преподавател и творец)
Вълшебна приказка“ – на фона на четене на приказна история и красива музика, родители и деца ще рисуват обща картина. Водещ: Гинка Чаушева (актриса)
Детство мое“ – ателие за безгрижни детски игри; родители и деца заедно ще играят на позабравени детски игри. Водещ: Надежда Корназова (актриса)
Acting Idols“ – децата и техните родители ще подготвят кратко театрално представление на английски език, което впоследствие ще изиграят. В подготовката на представлението децата ще си говорят само на английски език. Водещ: Лиам Уебър (преподавател по сценични изкуства от Англия)
Лекция за метода на ненасилствената комуникация – Ненасилствената комуникация е метод, който ни учи как да изграждаме отношения, в които всеки да има възможност да получи съчувствие и разбиране. Водещ: Милена Ненкова (психолог) и Емилия Илиева (обучител по Ненасилствена комуникация)
Обичам те такъв, какъвто си“ – чрез ролеви игри и емоционална стимулация ще бъде насърчена ненасилствената комуникация, ще бъде стимулирано сближаването, изразяването и по-дълбокото опознаване между децата и техните родители. Водещи: Милена Ненкова (психолог) и Емилия Илиева (обучител по Ненасилствена комуникация)
Форум театър“ – децата ще разработят пиеса посветена на проблемите с родителите им. В края на деня пиесата ще се изиграе пред самите родители, а те на свой ред ще могат да влязат в ролята на децата и да погледнат проблема от тяхна гледна точка, като предложат адекватни разрешения за него. Водещ: Венцислав Ненков (специалист в метода „Форум театър“, разработен от Аугусто Боал)

Събитието ще завърши с тържествено приключване и благотворителна изложба, събраните средства от която ще бъдат предоставени на деца в неравностойно положение за участие в зелено екоучилище „Цветни пролетни вълшебства“ от 7 до 11 април.

За участие в творческия ден е необходима предварителна регистрация не по-късно от 29 февруари 2012 г.

Нерегистрирани приятели и гости на събитието са добре дошли след 15:30 часа, за да вземат участие като активна публика на форум театралното представление, както и да участват в изложбата-базар.



Коментари
1 коментар

koko kolev, 10 г.,

Публикувано на 05.03.2012

mnogo hubav said

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град