новини детски

Начало | новини детски | Творчески ателиета за деца се откриват в читалището в Исперих

Творчески ателиета за деца се откриват в читалището в Исперих

Аз детето | 2018-07-31

Творчески ателиета за деца се откриват в читалището в Исперих

Творчески ателиета „Знам и мога“ се откриват през лятната ваканция в читалище „Съзнание“ в Исперих, съобщават от БТА. Те се организират съвместно с централната общинска библиотека. Заниманията ще бъдат два пъти седмично – вторник и четвъртък от 10 до 12 часа във фоайето на читалището. Забавното лято започва на 2 август с първите занимания – по карате и джудо. Под ръководството на спортен инструктор децата ще получат начална представа за начините на самозащита, принципите на уважение и самодисциплина.

В ателието „Приказен свят“ децата ще имат възможност да разкрият творческия си потенциал като рисуват любими приказни герои, а в клуба „Работа с филц“ с помощта на приложник-специалист ще направят първите си стъпки в усвояването на различни приложни техники. До края на август исперихските деца ще могат да се забавляват още в ателиета по „Лего конструиране“ и „Оригами“. Ще отвори врати специална творческа работилница за рисуване на рози с акварелни бои. В клуба „Игри без играчки“ малки и големи деца ще се забавляват с позабравени игри от детството на своите родители, баби и дядовци.

Любими приказни герои ще оживеят в пъстро дефиле в последния августовски ден. Това ще бъде заключителната проява на лятната ваканционна програма на библиотеката и читалището в Исперих. Участниците в детския маскен бал сами ще изработят маските и костюмите си с помощта на ръководителите.

Снимка: pexels.com



Коментари
1 коментар

Мая , ,

Публикувано на 01.08.2018

А колко хубаво ще е да има във всеки град и село!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град