приказки от деца

Начало | приказки от деца | Тролчето балерина

Тролчето балерина

Йоана Гълъбова | 2017-01-10

Тролчето балерина

Един ден, както си четях книга, ме обзе странна идея. В книжката се разказваше за различни заклинания и магии. Имаше обяснения за направата им. Веднага отидох в другата стая и започнах да изпълнявам вълшебството. Просто налях чаша с вода и над нея изрекох най-съкровеното си желание: да се превърна в тролче, но не обикновено, а балерина. Не вярвах много, че това ще се случи, но грешах. След няма и минутка се превърнах в тролче балерина. Имах щръкнала нагоре коса и бях облечена в розова пачка. Започнах да правя пируети и шпагати. Танцувах много красиво.

Изведнъж се почука на вратата. Отворих, а пред мен стоеше моята най-добра приятелка. Тя за малко нямаше да ме познае. Показах ѝ новите си танцувални умения и тя много се зарадва. Заведе ме при нейната майка. Госпожата беше треньор на оперния балет и веднага ме включи в него. Станах главна звезда там. Така аз успях да се впиша в историята като първото тролче балерина и сбъднах своята мечта.

Участва в „Щур конкурс с веселите „Тролчета“



Коментари
1 коментар

Йоана Гълъбова , 12 г.,

Публикувано на 15.01.2017

До редакцията: Здравейте! Искам да ви попитам защо пише, че съм на 11 години? Аз съм на 12 и мисля, че така и написах в писмото си до вас. Извинете, ако грешката е моя! Желая ви успешна седмица!

От редакцията: Здравей, поправихме годините ти, може би и ние още да живеем в миналата година. Желаем и на теб хубава седмица. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град