приказки от деца

Начало | приказки от деца | Тролско пътешествие до Страшландия

Тролско пътешествие до Страшландия

Калоян Хаджистойчев | 2017-01-12

Тролско пътешествие до Страшландия

Беше ден като всеки друг в градчето на тролчетата. Печеше слънце, а жителите на вълшебното градче лежаха на една полянка и скучаеха... Царят на тролчетата беше се изкачил на най-високата кула на замъка си и наблюдаваше скучаещите тролчета. Той мислеше как да ги развесели и започна да им маха от кулата и да прави различни смешни гримаси. Тролчетата отначало не помръднаха, но после изведнъж се размърдаха и много се оживиха. Царят се зарадва, защото реши, че е успял да развесели поданиците си. А цялото това раздвижване е било не заради неговите смешки, а заради това, което се случваше зад гърба му, а царят дори не предполагаше, че го грози страшна опасност!

Изведнъж огромна страшна сянка надвисна над короната му и преди царят да разбере откъде идва сянката, тя го сграбчи и си отлетя. А тролчетата останаха на полянката изплашени и напълно безпомощни. След малко уплахата поотминала, тролчетата дошли на себе си и започнали да се питат какво е било това страшно нещо, което отнесло царя. Но никой от тях преди това не беше виждал такова страшилище, освен Клон. Той разказа на тролчетата, че Страшилището живее в Страшландия, която се пази от малки зли джуджета. Попи предложила незабавно да тръгнат да издирват царя и без да губят време, всичките тролчета поели на дълъг и опасен път.

Те вървели много дни и нощи и стигнали до Доброландия, където живеели добричковците. Добричковците им разкрили тайната как да победят злите джуджета и Страшилището. Тролчетата благодарили и въоръжени с тайното оръжие отново поели по опасния път, а един добричко тръгнал с тях, за да им покаже по-краткия път до Страшландия. Кралят на добричковците ги предупредил, че по краткия път има капан –дълбока черна дупка и да се пазят от него, но тролчетата толкова много бързали, че не го чули. Тролчетата и добричко се хванали в капана, за който царят ги предупредил. Чудели се как да се измъкнат и тролчето Коки измислило как да се спасят от гибелта. Те се изкачили един върху друг, добричко скочил най-отгоре и измъкнал всички останали с помощта на един дълъг клон. Изведнъж пред тях се открила Страшландия, обградена от плътна редица зли джуджета. Тогава тролчетата използвали тайното оръжие на добричковците, което било една сладкопойна птица, която, като запее – всички, освен тролчетата и добричковците, заспиват дълбок непробуден сън. Птицата запяла и цялата Страшландия на мига заспала. Тролчетата взели краля и тръгнали обратно.

По пътя оставили добричкото и тайното оръжие и се прибрали в тяхното родно градче и оттогава никога не изпускали царя от очи! А цялата Страшландия и досега си спи дълбок непробуден сън и не притеснява никого по света!

Участва в „Щур конкурс с веселите „Тролчета“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град