приказки от деца

Начало | приказки от деца | Тролала и вълшебната диадема

Тролала и вълшебната диадема

Фая Гератлиева | 2017-01-12

Тролала и вълшебната диадема

Тролала беше красива, умна и талантлива трола. Ако не знаете какво е трола, това е тролче – момиченце. Тя имаше прекрасна лилава коса, която стърчеше прилежно разресана нагоре, изумрудени очи и невероятен стил на обличане. Тролала много обичаше изкуството. Тя рисуваше, пееше, танцуваше и съчиняваше приказки. Другите тролчета намираха това за много странно и въпреки, че тя беше много добра и учтива, те не я харесваха много.
Един ден Тролала намери една стара, обелена диадема на брега на морето. По диадемата личаха цветя и листенца, нарисувани с много тънка четчица. Бяха толкова нежни, че това, че са обелени хич не ги загрозяваше.
– Колко красива диадема! – възкликна Тролала.
– Стара е и е олющена! – каза едно тролче.
– Това е боклук, защо си го взела? – възмути се още една трола, която много държеше да изглежда модерна и богата.
Тролала се натъжи, че не виждат красивото, но не каза нищо. Тя сложи диадемата върху косата си и се прибра в къщичката си. Когато обаче седна за да си нарисува нещо хубаво, откри, че диадемата ѝ помага. Тя ѝ даваше идеи и й помагаше да мисли. Беше вълшебна, но само за този, който може да види красотата ѝ.

Поука: Не е важно едно нещо да е ново и скъпо, важно е да е направено със сърце и с желание да носи красота, само тогава е ценно.

Участва в конкурса „Щур конкурс с веселите „Тролчета“



Коментари
3 коментара

Габриела Скачкова, 10 г.,

Публикувано на 15.01.2017

Според мен не си го писала ти а някой друг.

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 18.01.2017

Габриела, глупаво е да коментираш, ако не познаваш детето. Фая можеше да чете още на 4 години и ходи на клуб по писане, още преди да навърши 6 години. Тя има много награди и пише стихотворенията и разказите си без дори да се замисли. Няма никаква нужда някой друг да й пише нещата, защото е по-добра от големите ученици.

rali grozdeva, 25 г.,

Публикувано на 06.02.2018

mnogo e qko

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град