игри в дома

Начало | игри в дома | Точните инструкции следи и за смях се приготви!

Точните инструкции следи и за смях се приготви!

Аз детето | 2019-08-27

Точните инструкции следи и за смях се приготви!

Готови ли сте да ви заболи устата от смях? Разбира се, че сте! Това е най-хубавата, най-невероятната и приятна човешка емоция от всички. Особено пък децата трябва да се смеят колкото се може по-често и ако нямат поводи за това, да си ги създават сами. Такъв удобен и весел повод може и да е една от нашите най-нови идеи за забавна игра у дома. За да е истински весела обаче в нея ще трябва да включите поне още двама братя, сестри, приятели или пък защо не възрастни. Те също имат нужда от повече поводи за усмивки и тази игра е идеалната. С нея определено можете да се спукате от смях и дори да прекарате една весела семейна вечер, сутрин или обяд, които ще ви сплотят! Вече е време и да кажем какво точно имаме предвид!

Първо нека ви съобщим, че знаем, че никое дете не обича инструкциите. Въпреки това сега те ще ви се сторят най-прекрасните и забавни в света. Всичко, което се направи на игра става такова. Ето и каква точно е тя. Ще трябва да сте поне трима, също така ще ви трябват два листа хартия и две химикалки. Вие ще оценявате или по-скоро изпълнявате, а останалите ще пишат инструкции по определена тема.Вашата цел след това е да изпълнявате инструкциите точно и буквално – ама съвсем точно! За по-ясно ще ви дадем пример!

Ние опитахме тази наша шантава идея, която се превърна в интересна игра с инструкции за направата на филийка с пастет и домат! Накарахме двете ни деца да напишат точни инструкции за филийката. След това ги четяхме и изпълнявахме съвсем точно. Така например пишеше: сложете пастет върху хляба. Това и направихме – взехме консервата с пастет и я поставихме върху хляба. Тогава и двамата ни инструктори се спукаха от смях. Ама какво да направим като пишеше точно така. Върнахме ги да поправят инструкциите си. Така ги връщахме докато написаха точните и получихме филийка с пастет и домат. Този, който пръв ни ги написа спечели... да я изяде. Но докато ни написаха точните обяснения мина известно време добре гарнирано с много смях!

Е, това е и цялата игра. Опитайте и определено няма да съжалявате! Може темата да е друга – как се пие чаша с вода, как се рисува къща, как се сгъват дрехи. Може да е всичко, но винаги ще е забавно!

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град