игри в дома

Начало | игри в дома | Торбата пълна с чудеса

Торбата пълна с чудеса

Мирела Любенова | 2017-01-19

Торбата пълна с чудеса

Скучно ли ви е? Ама как може да ви е скучно, когато пред вас има цял свят пълен с чудеса. Това, че си седите вкъщи и че времето за пред таблета и компютъра ви е изтекло изобщо не означава, че ви очакват скучни времена. Напротив, времената никога не може да са скучни, щом вие сте там където сте. Вие и вашето безкрайно и нестихващо въображение. Сигурно сте го усещали и преди. Може би най-вече в тъмната стая през нощта, когато не можете да заспите. Сигурно чувате някакви шумове и виждате странни сенки, а когато ви дойде в повече, ставате, светвате лампата и... всичко си е същото, каквото си е винаги. Няма никого и нищо! Всичко това идва от вашето въображение, което понякога може и да прави нещата страховити, но това зависи изцяло и само от вас. Все пак то си е вашето въображение. Благодарение на него можете толкова много, дори да си направите най-интересната игра у дома от обикновените предмети, които имате вкъщи. Направо можете да си направите една игра пълна с чудеса. Тя ще се хареса на всички – семейството, близките и най-добрите ви приятели. Идеална е за студените дни. А ако си сипете и по чаша ароматно какао и вкусни сладки, сме сигурни, че няма да искате да спрете.

Какво се прави – много просто. Трябва ви торба, чувал, дори калъфка от възглавница върши същата работа. Естествено и хора – „колкото повече, толкова повече“ – както е казал Мечо Пух. Игрите с въображение винаги са по-забавни с повече хора. Напълнете вашата торба, калъфка или плик за одеяло с предмети около вас – каквито и колкото решите и най-вече каквито мама и татко ви позволят. Лъжици, черпаци, шал, блуза, шапка, ръкавици, някакви снимки, играчки, всичко което можете. Лесно е, нали? А след това е време и чудесата да започнат.

Наредете се в кръг или седнете около маса. Не забравяйте какаото или друга ваша любима напитка. Всеки бърка във вълшебната торба и взима от нея два предмета. Целта е всеки да измисли кратка и интересна история, в която задължително да бъдат включени тези два предмета. Може например черпакът да се превръща в ракета, която трябва да достави специална снимка с послание на марсианци, но случайно да направите грешен завой покрай онази малка звезда и да се озовете на Юпитер, където също имало извънземни и никой досега не е знаел за тях.

Вариантите са безброй, а историите интересни. Сигурни сме, че ще пада много смях и дори няма да усетите как минава времето, защото нито една компютърна игра, филм или каквото и да е, не може да се сравни с въображението ви!

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
„На какво прилича това?“ – забавна игра за път и за вечер у дома
Разваленият факс – весела игра за всички
Камъчетата, разказващи истории – игра, с която ще полетите на крилете на въображението



Коментари
1 коментар

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

За най-малките: Ако имате кашони,много кашони се опинайте да направите ракета. Отдолу сложих табла(или някакъв твърд и широк предмет) ,на над него възглавница (за да е удобно). Най отдолу поставих ролковите кънки и ги бутах в градината. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град