За родители

Начало | За родители | Топ 5 съвета за родители

Топ 5 съвета за родители

Аз детето | 2015-09-14

Топ 5 съвета за родители

Първият учебен ден е все по-близо, а с мисълта за него, вълненията на родители и деца стават все по-големи. В подготовката за новата учебна година, едно от най-важните неща е закупуването на всичко необходимо за ученика.

Споделяме топ 5 съвета за родители, които да ви бъдат в помощ при пазаруването.

Подберете раницата и ученическите пособия така, че да се харесват на детето

Това на пръв поглед може да ви се струва незначително, но играе ключова роля. Любимите цветове и анимационни герои например могат да направят ученето по-забавно, а досега с учебните материали – по-приятен. Доверете се на избора на детето, като същевременно се погрижете несесерите и раниците да имат достатъчно отделения, така че да е възможно най-удобно и подредено.

Нашите предложения

Осигурете на малкия ученик собствен кът, който да е удобен и приятен за учене

Подходящото бюро е от голямо значение за правилната стойка на детето при писане и четене. Собственият кът ще отдели и физически, и мисловно пространството, в което детето трябва да бъде съсредоточено. Невинаги масата в хола е добро решение, тъй като е възможно да причини гръбначни изкривявания. След като детето е готово с подготовката за училище, добре е да му предложите и малко „възнаграждение“ – разходка навън, любима игра или филм.

Нашите предложения

Олекотете възможно най-много раницата

Един от вариантите е да не купувате тетрадки с много листа, тъй като натежават, а да се снабдявате по-често с тетрадки, но с по-малък брой листа. Когато е възможно, някои от учебните помагала и пособия за рисуване, е добре да остават в училище, ако има такава възможност.
Нашите предложения

 

Развийте въображението на детето с рисуване

Децата трябва да се подчиняват на много правила и забрани: „Измий си ръцете“, „Не говори с непознати“, „Време е да си лягаш“. Ето защо те обичат изкуството – защото в него няма правила и граници. Това е мястото, където детето може да развихри въображението си и да преодолее стандартните разбирания за нормалност – да нарисува лилави котки и летящи коли. Докато навършат 10 години, децата изхабяват средно около 730 моливи, пастели и флумастери и са прекарали средно по 28 минути на ден в рисуване.

Ето и нашите предложения за полет на въображението

Подберете подходящия химикал

И не на последно място – химикалът. Макар и често да е пренебрегван, той е един от най-важните елементи при подготовката за училище. Важно е химикалът да е удобен за ръчичката на детето, особено в първите класове. Обикновено по-дебелите химикали не са удобни за писане – препоръчваме по-тънките варианти, които са удобни за захващане и не изморяват ръката.

Нашите предложения за писане

Повече предложения вижте тук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град