приказки от деца

Начало | приказки от деца | Тишината на пазителя

Тишината на пазителя

Хенри, 13 г., Перу | 2009-04-09

Тишината на пазителя

В джунглата живеело едно диво животно, което всички ние познаваме като пума. Когато другите животни от тропическата гора имали някакви проблеми, тя ги разрешавала.
Гората, в която живеели дивите животни била много красива, топла, с прекрасни пейзажи, но откакто дошъл човекът, джунглата постепенно започнала да се променя и полека-лека да загива. Затова всички животни решили, че е крайно време да се обърнат към пумата за помощ. Когато тя пристигнала, видяла, че чудесните зелени пейзажи, които била оставила преди, сега се превърнали в грозна гледка: отрязани дървета, опожарени земи, замърсени води и убити животни. В мига, в който пумата гледала тези рани в сърцето на джунглата, един мъж отсичал поредното дърво. Дървото паднало и смазало една змия. Видял тази злина мравоядът и разярен извикал на помощ своя приятел папагала. Те, заедно с пумата, хукнали след грабителите и рушителите на гората и ги прогонили от джунглата.
Стреснали се хората и обмислили добре какво да правят, за да спасят гората. Те решили, че за всяко дърво, което отсекат, ще засаждат едно дърво повече и по този начин след време тропическата гора отново ще бъде красива.
Така в цялата гора се прочуло, че пумата е пазителка на джунглата.
След време всички животни от гората се почувствали щастливи със своята гъсто зелена и прекрасна джунгла. Годините минавали и пумата умряла на преклонна възраст сред своите приятели, но гората продължавала да бъде все така красива под грижите на хората, които се научили да пазят своята джунгла.

Приключенията на детето от джунглата и неговите приятели, животните



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град