афиш

Начало | афиш | Театрален маратон организира Държавен куклен театър – Стара Загора

Театрален маратон организира Държавен куклен театър – Стара Загора

Аз детето | 2013-06-15

Театрален маратон организира Държавен куклен театър – Стара Загора

От 17-ти юни 2013 г. в Държавен куклен театър Стара Загора започва театрален маратон. В рамките на три дни зрителите ще могат да видят шест от най-успешните пиеси от афиша за сезон 2012/2013 година.

В града на липите ще се срещнат представители на постановъчните екипи и на българската театрална критика, сред които са Юрий Дачев, Светла Бенева, Михаил Шишков. Целта на срещата е да се обсъди качеството на продуцираната през завършващия театрален сезон от Държавен куклен театър Стара Загора.

Програма:

17-ти юни (понеделник) от 09:30 часа
Красавицата и звярът
Автор: Шарл Перо
Сценична адаптация и режисура: Ирослав Петков
Сценография: Васил Рокоманов
Музикално оформление: Ирослав Петков
                 
Номинация на Кирил Антонов за наградата „СИВИНА” 2013 за млад актьор от АКТ-Унима и Съюз на артистите в България за ролите си в спектакъла „Красавицата и звярът” в Държавен куклен театър Стара Загора.

17-ти юни (понеделник) от 11:30 часа
Пепеляшка
По Шарл Перо
Драматизация и режисура: Елза Лалева
Сценография: Свила Величкова
Музика: Константин Цеков

Старата вълшебна приказка ни дарява с много поуки, но когато тя е в „сърцето” на един театрален спектакъл с кукли, то тогава се случва истинската магия. Посланията й се разгръщат красиво и мощно, със силата на живото изкуство. Това е възможно само в театъра и е голям късмет да можеш да го съпреживееш.”
 

18-ти юни (вторник):
09:30 часа
Зайчето Питър
Автор: Беатрикс Потър
Адаптация и режисура: Румен Гаванозов
Сценография и кукли: Станислава Кръстева
Музика: Христо Намлиев
Адаптация и режисура: Румен Гаванозов

За пакостливото зайче Питър, което не послушало майка си, и вместо да отиде за къпини със своите братчета и сестричета, влязло в зеленчуковата градина на мистър Макгрегър да яде марули. За нещастие стопанинът скоро разбрал това, но за щастие така и не успял да го хване. Уплашеното зайче се прибрало у дома, с мисълта никога повече да не влиза в тази ужасна градина, при тези ужасно вкусни марули, и този ужасно страшен мистър Макгрегър. И още нещо, вече да слуша своята стара майка Зайка.

11:30 часа
Който не работи, не трябва да яде
Драматизация и режисура: Ирослав Петков
Сценография и кукли: Ива Гикова, Ивайло Николов
Муз. оформление: Ирослав Петков

Кой не знае тази приказка?
Кой не е чувал за нея?
Заглавието й – мъдра поговорка!
Поуката й – народна мъдрост!
На сцената – фолклорна магия!
Куклите – изписани!
Актьорите – баш майстори!

19-ти  юни (сряда) от 10 часа
Вълшебникът от Оз
Мюзикъл по Л. Ф. Баум
Постановка: Боньо Лунгов

Сюжетът и героите на "Вълшебникът от Оз" са познати на всички деца и техните родители. Това прави адреса на представлението интересен за малки и големи. Спектакълът е синтетичен. В него са преплетени куклен, драматичен театър, танц, музика и филм. С богато въображение са изработени костюмите, сценографията и мултимедията в представлението.
   
Постановъчният екип си е поставил задачата да не променя класическата приказка, но използвайки богати изразни средства и много фантазия, да превърне "Вълшебникът от Оз" в един съвременен спектакъл. Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град