сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Чудовищни нещодържачи

Чудовищни нещодържачи

Аз детето | 2016-07-25

Чудовищни нещодържачи

Какво правите с празните шишенца от шампоани? Сигурно като повечето хора по света ги изхвърляте... Или пък може би си правите колекция от тях... Знаете ли, те обаче не са подходящи нито за едното, нито за другото. Оказва се, че те могат да бъдат далеч по-полезни и дори красиви. С малко помощ от вашите сръчни ръце, празните шишенца от шампоан ще заживеят напълно нов и чудесен живот и ще станат ваши незаменими и оригинално направени чудовищни нещодържачи. С тях ще бъде много по-удобно да държите моливите си на бюрото, неща в колата докато пътувате, без да ги разпилявате по всички седалки, четките за зъби в банята или каквото още си поискате. Казахме ли ви, че освен това са и страшно ефектни и интересни? Ето как можете да си ги направите и сами.

Ще ви трябват:
няколко шишенца от шампоани – разбира се празни и сухи
ножица
лепило
хартия
цветни моливи или флумастери

Начин на изработка:

Първо махнете всички етикети от бутилката. Най-лесно ще бъде ако я накиснете за 10 минути в топла вода и след това опитате, махат се като с магия без остатъци. След това оставете бутилката хубаво да изсъхне за около 5 минути.

Сега идва и най-трудната част – да я изрежете. Тук трябва да сте наистина уверени с ножиците, така че ако имате дори и най-малкото съмнение, помолете някой по-голям да ви помогне. Сигурни сме, че на драго сърце би го направил, особено ако му обясните какъв страхотен творчески проект сте замислили.

Малко над дъното трябва да отрежете едно квадратче, а също и цялата горна част заедно с капачето на бутилката. Тук вече можете да проявите и малко творчество. Можете да я отрежете както сме показали на картинката, но можете и да направите висящи очи от самата бутилка или назъбени краища, за по-интересни чудовища. Но общо взето трябва да режете (вие или вашият асистент) по тези пунктирани линии.

След това от хартия нарисувайте очи, уши, ръце, страшни зъби... Всичко, което според вас трябва да има едно чудовище. Можете да ги оставите бели или да ги оцветите по ваша преценка. Накрая просто залепвате необходимите крайници на необходимите места и готово. Само трябва да кажем, че зъбите се лепят в онова правоъгълниче, което изрязахте и то от вътрешната страна. Така просто изглеждат по-истински и ефектни.

Накрая оставете лепилото да засъхне за известно време и това е. Вашите чудовища са готови да пазят нещата ви подредени с цената на всичко!

Оригинална идея: BabyFirst TV

Вижте още:
Билки в шарени бурканчета
Моливник бухалче



Коментари
3 коментара

Фен на Мади , ,

Публикувано на 30.07.2016

Аз прочетох как се прави първо, но после разбрах. Великолепни са!!!

дими дончева, 8 г.,

Публикувано на 30.07.2016

отлично

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 29.10.2016

Страхотно е, непременно ще си го направя !

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град