новини детски

Начало | новини детски | „Читателска щафета“ с „Бийзъс и Рамона“

„Читателска щафета“ с „Бийзъс и Рамона“

Аз детето | 2012-11-21

„Читателска щафета“ с „Бийзъс и Рамона“

Започва третото издание на „Читателска щафета“ – национална кампания за насърчаване на четенето сред децата.
Този път тя е посветена на приключенията на Бийзъс и Рамона от едноименната поредица на може би най-обичаната американска детска писателка Бевърли Клиъри.

"Читателската щафета" ще бъде разделена на две части. Вариантът за по-малките ще продължи от 19.11.2012 г. до 30.03.2013 г., като в него ще могат да се включат деца на възраст от 6 до 10 години прочели 3 книги на Бевърли Клиъри, посветени на Бийзъс, Рамона и Хенри.
През декември ще започне и "тийн-щафета” за деца от 11 до 15 години с книгите от друга нашумяла поредица. Нейното име и условията за участие организаторите обещават да известят през следващите седмици.

За да участвате в щафетата за по-малките трябва да сте на възраст от 6 до 10 години, да прочетете три книги по избор на американската писателка Бевърли Клиъри, посветени на Бийзъс, Рамона и Хенри. След прочита на книжките, трябва да попълните формата си за участие и да я изпратите по пощата на адрес: За играта „Читателска щафета“, П.К. 204, 1113 София 13 и имате възможност да спечелите големи и страхотни награди, а първите 500 гарантирано печелят от специалните значки на Бийзъс и Рамона.

Повече подробности за кампанията и правилата за участие ще откриете в специално създадения сайт: ramona.detskiknigi.com

Щафетата е организирана от сайта Детски книги (www.detskiknigi.com), съвместно с издателство "Милениум".



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град